Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul pregătește proiectul: DĂ UNDĂ VERDE împrumuturilor de la Trezorerie pentru primării

capital.ro
bani

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, a declarat vineri, la Deva, că Guvernul lucrează la un act normativ prin care primăriile să poată lua împrumuturi din Trezorerie pentru a-şi putea asigura cofinanţarea necesară la proiectele câştigate pe fonduri europene.

"Guvernul lucrează la o soluţie pentru ca acele primării care au câştigat multe proiecte să-şi poată asigura cofinanţarea la fiecare, pentru că, fiind foarte multe proiecte, unele nu pot fi finanţate. Vom creiona o posibilitate de împrumut din Trezoreria statului ca să poată să-şi aducă banii necesari cofinanţărilor", a spus Cseke Attila, conform News.ro.

Ministrul Dezvoltării s-a întâlnit vineri, la Deva, cu primarii din judeţul Hunedoara, prilej cu care au fost oferite informaţii şi răspunsuri la problemele cu care se confruntă autorităţile locale. Unul dintre programe se referă la construcţia de creşe.

"Am primit acelaşi răspuns ca în alte judeţe, adică este mare nevoie de infrastructura antepreşcolară. Am îndemnat primarii, mai ales pe cei din zona urbană, unde numărul de copii necesită, categoric, o asemenea investiţie, să depună solicitări pentru că avem finanţare la Ministerul Dezvoltării", a arătat ministrul.

Potrivit acestuia, ministerul a propus alocarea şi de fonduri europene pentru construcţia de creşe în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.