Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul pune LA BĂTAIE milioane de euro înainte de Euro 2020: 400 de obiective vizate

www.by433.com
Euro 2020 logo

În dosarul de candidatură pentru organizarea unor meciuri de la Euro 2020, Guvernul a promis să construiască sau să reabiliteze nu mai puţin de 400 de facilităţi pentru fotbal. Printre acestea se numără şi stadioanele din Târgovişte şi Alexandria, care au costuri totale de peste 30 de milioane de euro.

Pe lângă cele patru stadioane din Bucureşti, Steaua, Dinamo, Rapid şi Arcul de Triumf, Executivul trebuie să bage mâna adânc în buzunar pentru a investi în infrastructură, dar şi în alte facilităţi pentru fotbal, conform promisiunilor făcute de Guvern în dosarul depus de FRF la UEFA.

Citește și: Antrenorul Simonei Halep, dezvăluiri ÎN PREMIERĂ despre cearta cu tenismena română

Astfel, nu mai puţin de 400 de stadioane cu tribune sau terenuri de antrenament trebuie construite sau reabilitate în următorii trei ani. Printre ele se numără stadionul din Târgovişte, al cărui cost de construcţie este de 22 de milioane de euro, sau cel din Alexandria, estimat să coste cu 10 milioane de euro mai puţin.

Astfel, două oraşe fără echipă în prima ligă vor primi de la buget 34 de milioane de euro pentru construcţia de noi stadioane.

Investiţiile sunt necesare pentru că echipele care vor veni în România vor avea nevoie de baze moderne de pregătire, susţin oficialii FRF, pentru ziare.com. Asta deşi, iniţial, s-a spus că doar cele patru arene din Bucureşti vor fi gazde pentru formaţiile participante.

"În vederea obţinerii statutului de gazdă a Campionatului European de fotbal Euro 2020, Guvernul României s-a angajat ca până în anul 2020 să construiască sau să reabiliteze 400 de facilităţi pentru fotbal, ceea ce înseamnă terenuri de antrenament şi stadioane cu tribune. Obiectivul din Alexandria este unul dintre ele.

În cerinţele UEFA pentru organizarea Campionatului European din 2020 se prevede necesitatea existenţei unor baze de pregătire şi cantonament până la o oră şi jumătate distanţă de aeroportul de sosire al participantilor. Dacă o echipă îşi va stabili cantonamentul în România, trebuie să aibă posibilitatea de a se antrena pe un stadion la anumite standarde, în limita acestei raze faţă de Bucureşti", a explicat FRF, pentru sursa citată, conform Digisport.ro.

Citește și: Neymar vrea să-și plătească singur clauza de reziliere: Ce star l-ar putea înlocui pe brazilian la Barcelona

România va găzdui doar patru meciuri la turneul final din 2020 - trei din faza grupelor şi unul din optimile de finală - astfel că o investiţie atât de mare poate părea exagerată. Conducerea federaţiei susţine, însă, că fotbalul românesc nu va avea decât de câştigat, în condiţiile în care suferă la capitolul infrastructură.

"Dincolo de Euro 2020, România are nevoie de investiţii în infrastructura fotbalistică pentru a răspunde nevoilor practicanţilor şi suporterilor de fotbal", a precizat FRF.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.