Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul Ungariei, derutat de situaţia lui Victor Ponta

ponta

În mod cu totul ieşit din comun, politicienii din România nu se înghesuie să taie panglica la tronsonul de Autostradă Arad-Pecica și noua vamă Nădlac. Premierul Victor Ponta a afirmat că vrea să participe la evenimentul de sâmbătă, însă partea maghiară încă nu a primit informaţii despre delegaţia românească.

Până în acest moment, singurul care şi-a confirmat prezenţa este premierul interimar Gabriel Oprea, potrivit HotNews.ro. Cu premierul Victor Ponta absent din ţară de 26 de zile, nici Viktor Orban, premierul Ungariei, nu a confirmat încă prezenţa.

Vezi şi: Victor Ponta a anunțat când revine în țară: Care e evenimentul pe care vrea să-l marcheze

În urmă cu o săptămână, premierul a anunţat că şi-ar putea întrerupe perioada de recuperare, pentru a participa la inaugurarea porţiunii de autostradă care leagă România de Ungaria, alături de omologul său Viktor Orban. „Nu știu, pentru că depind de decizia doctorilor! Îmi doresc să ajung sâmbătă la Nădlac, dar încă nu știu”, a declarat premierul, telefonic, la un post de televiziune. Maghiarii au conformat doar participarea vicepremierului Semjen Zsolt.

Potrivit HotNews, care citează surse diplomatice, partea română a comunicat până în acest moment doar prezenţa premierului interimar Gabriel Oprea la inaugurare. Sursele citate de jurnalişti au dezvăluit că oficialii de la Budapesta nu ştiu dacă la evenimentul de sâmbătă va participa şi şeful de la Transporturi, Ioan Rus, ministru demisionar, dar aflat încă în funcţie. O altă variantă de la Ministerul Transporturilor ar putea fi ministrul desemnat, dar nenumit încă, Mihai Fifor, sau secretarul de stat Iulian Matache, căruia Ioan Rus i-a delegat atributiile, după scandalul care a dus la demisia sa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.