Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul va dezgheța angajările în sistemul de învățământ

Guvern

Guvernul Nicolae Ciucă a ajuns la concluzia că blocarea angajărilor la stat va afecta „iremediabil” sistemul educațional, astfel că se pregătește să introducă o derogare de la lege pentru a permite angajări în posturi didactice, didactice auxiliare și nedidactice, precum și în funcții de conducere din unitățile de învățământ.

Executivul suspendase la mijlocul lunii iunie, prin OUG 80/2022, organizarea concursurilor pentru ocuparea posturilor vacante și temporar vacante din sectorul bugetar, în perioada 1 iulie - 31 decembrie. Motivul pentru care coaliția de guvernare a decis să strângă cureaua a fost dorința de limita cheltuielile bugetare pentru ca vistieria statului să permită acordarea către populație a unor scheme de sprijin financiar care să atenueze efectele inflației.

Executivul a ajuns însă la concluzia că dacă nu se vor putea ocupa posturile didactice care lipsesc din unitățile de învățământ, atunci „ar fi afectat iremediabil dreptul la educație” al elevilor.

Astfel că Guvernul pregătește acum o nouă OUG care prevede că prin excepție de la prevederile OUG 80/2022 se poate aproba organizarea de concursuri pentru ocuparea posturilor didactice, didactice auxiliare și nedidactice, precum și a funcțiilor de conducere, vacante sau temporar vacante dinunitățile de învățământ preuniversitar și instituțiile de învățământ superior.

Un act normativ în acest sens a fost trimis în circuit de avizare în Guvern și urmează să ajungă pe masa Executivului pentru o decizie finală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.