Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hai România! Hai DNA! Hai Kovesi!

Ca să fie clar, de la început, în România judecătorii sunt cei care pronunță o condamnare. La fel, ei sunt cei care decid o arestare sau orice altă măsură preventivă.

Procurorii sunt cei care, în baza prerogativelor oferite de lege, documentează fărădelegile și încearcă prin probele legal administrate să-i convingă pe judecători de justețea demersurilor lor. Pe cealaltă parte, avocații încearcă să-i convingă pe aceiași judecători că cei pe care îi reprezintă sunt nevinovați sau, oricum, mult mai puțin vinovați decât susțin procurorii.

Ce s-a întâmplat de fapt astăzi la CCR? Celor nouă judecători li s-a cerut, prin mai multe excepții ridicate, fie să dezincrimineze, fie să facă mai lax cadrul legal referitor la abuzul în serviciu, infracțiune foarte des întâlnită în spețele de corupție.

Judecătorii au respins pe bandă rulantă toate aceste cereri, dar au dat o lovitură dură celor care cereau eliminarea acestei infracțiuni. Până acum judecătorii erau cei care decideau în baza și în funcție de probele administrate la dosar dacă cineva acuzat de abuz în serviciu se făcea vinovat sau nu. Prin decizia de astăzi, practic CCR-ul indică că sintagma exercitarea funcției în mod defectuos înseamnă STRICT exercitarea funcției prin încălcarea legii. Adică judecătorului i s-a ușurat mult munca: pune șablonul indicat de CCR și pronunță sentința.

Ce observăm însă? Și înainte și după pronunțarea deciziei de către Curte, Procurorul-șef al DNA a devenit o adevărată țintă. Marii inculpați ai țării (miniștri, foști miniștri, foști premieri sau chiar președinți etc etc) și țuțării lor au devenit dintr-o dată marii apăratori ai Curții Constituționale și ai drepturilor fundamentale ale omului. Deși, în trecut, prin ceea ce au făcut AU DOVEDIT că nu au dat doi bani pe ele, iar cei nouă judecători erau catalogați drept vânzători de neam și țară. Cine să-i mai înțeleagă?!!

Ce a făcut doamna Kovesi? Ceea ce ar trebui să facă orice șef de instituție din România! Să-și apere instituția! Atât reputația instituției, cât și munca celor pe care îi are în subordine.

Și pentru că suntem în plin campionat nu pot să nu închei în ton cu evenimentul: Hai România! Hai DNA! Hai Kovesi!

P.S. 62% dintre români cred la fel ca mine :)

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.