Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

HALUCINANT - Fostul șef DIPI, campanie de promovare în fața procurorilor DIICOT: Ayahuasca i-a vindecat articulațiile, s-a lăsat de băut și a slăbit

stiridecluj.ro
gelu oltean

Fostul şef al DIPI (Direcţia de informaţii şi protecţie internă a Ministerului Afacerilor Interne) Gelu Oltean le-ar fi spus  procurorilor DIICOT că pentru el ayahuasca este benefică, i-a vindecat articulațiile, s-a lăsat de băut și a slăbit, iar experiența spirituală trăită l-a făcut alt om, informează jurnalista Realitatea Plus Ionela Arcanu, care citează surse judiciare.

Fostul șef al DIPI a fost arestat preventiv, duminică, într-un dosar de trafic de droguri, alături de concubina sa şi un cetăţean britanic. Gelu Oltean ar fi organizat într-o casă din judeţul Dâmboviţa reuniuni de consum de droguri, inclusiv DMT, un drog puternic halucinogen şi considerat de mare risc, fiecare persoană participantă plătind în jur de 500 de euro.

Ministrul Mediului a răbufnit la adresa directorilor din subordine: 'M-am săturat să primesc mesaje din care aflu că vă mâncaţi unul pe altul'

La aceste reuniuni de consum de droguri ar fi participat uneori şi zeci de persoane. Potrivit unor surse judiciare şi a unor surse din mediul monden, clinica Youness Clinic & Events din Dâmboviţa, deţinută de Vanessa Youness, era frecventată de numeroase persoane publice. De la vedete din mediul monden, la politicieni, clienţii sesiunilor de "wellness" cu droguri căutau soluţii pentru a slăbi.

Potrivit mărturiilor unor participanţi la activităţile clinicii Youness, în procesul de slăbire  "pacienţii" erau înfometaţi, iar pentru a rezista tentaţiei de a mânca li se administrau "tratamente" pe bază de droguri, în special Ayahuasca. Nu este exclus ca o parte dintre clienţii clinicii să fie audiaţi ca martori în dosarul care îl vizează pe Gelu Oltean, dosar format pe baza unor informaţii ieşite la suprafaţă în urma unor alte anchete ale procurorilor DIICOT.

Ayahuasca este un amestec de ierburi, folosit în trecut în scopuri religioase și șamanice în bazinul amazonian, cu toate că cercetările arată că a fost utilizat prima dată în secolul al XIX-lea. În urma consumului de ayahuasca pot surveni sentimente intense de frică, greață și chiar viziuni despre moarte. Toate acestea fac ca planta să fie folosită, de obicei, numai în scopuri ritualice sau terapeutice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.