Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

HAOS pe străzile unui oraș din Germania: Mii de oameni protestează împotriva islamului / VIDEO

Mii de persoane, care au răspuns la apelul unei mişcări islamofobe, s-au adunat luni seară la Leipzig, în fostul RDG, pentru a protesta faţă de sosirea masivă a refugiaţilor, în timp ce germanii sunt scandalizaţi de violenţele atribuite migranţilor la Koln de Anul Nou, transmite AFP.

Sub ploaia în rafale, manifestanţii şi contramanifestanţii au fost ţinuţi la distanţă de un important dispozitiv poliţienesc şi de tunuri cu apă, în centrul oraşului.

Citește și: Nici în filme nu e așa: Cum sunt filați șpăgarii cu greutate din România

Pe pancartele purtate, adversarii politicii de deschidere faţă de refugiaţi dusă până în prezent de cancelarul Angela Merkel au dat drumul furiei lor xenofobe. "Islam = teroare", se putea citi, sau "Refugiaţii nu sunt bineveniţi", iar ca desen pe fundal umbrele a trei bărbaţi înarmaţi cu cuţite care urmăresc o femeie.

Ei s-au referit la valul de agresiuni comise la câteva sute de kilometri distanţă, la Koln (vest), în seara de 31 decembrie, puse de seama migranţilor, în special arabi. Aceste violenţe au avut ca victime femei, multe agresate sexual de tineri beţi, situaţie ce a scandalizat Germania.

Citește și: Pornhub a dat publicității ce filme preferă femeile din România când intră pe site: Spectacol total

Manifestanţii din Leipzig au răspuns la apelul lansat de Legida, numele local al mişcării islamofobe Pegida care defilează, de peste un an, în fiecare luni seară la Dresda, la circa o sută de kilometri spre est. "Legida, împreună pentru Germania, ţara, pacea şi păstrarea culturii germane", se putea citi pe un panou uriaş.

În mod excepţional, militanţii Pegida s-au alăturat luni celor din Legida pentru a marca împlinirea unui an de la apariţia acestei mişcări.

Citește și: FOTO O celebră artistă a umblat goală pe străzi în Koln în semn de protest față de agresiunile sexuale

Aceste slogane au vizat-o în special pe cancelarul Angela Merkel, a cărei politică de primire generoasă a refugiaţilor este în momentul de faţă atât de contestată încât a fost nevoită să îi schimbe cursul.

"Expulzaţi!", "Rezistaţi!", "Merkel trebuie să plece!", au scandat unii dintre manifestanţii de la Leipzig.

Citește și: IKEA se închide

Până în prezent, Pegida a rămas o mişcare cu precădere locală, care nu a reuşit să se răspândească în afara Saxoniei, land al cărui capitală este Dresda.

Anul trecut, Germania - una dintre ţările europene care nu s-a baricadat în faţa afluxului de refugiaţi - şi-a deschis porţile pentru 1,1 milioane de solicitanţi de azil, un record istoric. Peste 400.00 dintre aceştia sunt sirieni care fug din cauza războiului din ţara lor şi au ajuns acolo după o lungă şi periculoasă odisee, scrie agerpres.ro

Citește și: Antena 1 transferă două vedete de la Vocea României

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.