Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Harghita: Cele mai multe unităţi şcolare au început cursurile în scenariul I

GAL
copii scoala

Cele mai multe unităţi şcolare din Harghita au început, miercuri, cursurile în scenariul I, ceea ce înseamnă participare fizică a tuturor preşcolarilor şi elevilor, cu respectarea şi aplicarea normelor de protecţie sanitară.

Potrivit datelor furnizate de purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului, Adrian Pănescu, dintr-un total de 423 de unităţi de învăţământ, 289 au început cursurile în scenariul I, în vreme ce 133 se află în scenariul II.

Scenariul II presupune participarea zilnică, cu prezenţă fizică în unităţile de învăţământ, a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a, şi a celor din anii terminali din învăţământul profesional şi postliceal, în vreme ce elevii din ceilalţi ani de studiu iau parte la cursuri în sistem online.

De asemenea, Adrian Pănescu a mai precizat că la Liceul Tehnologic "Tamasi Aron" din Odorheiu Secuiesc cursurile se desfăşoară în format online, în urma deciziei luate de Consiliul de administraţie al şcolii.

De altfel, scenariile au fost aprobate de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, pe baza propunerilor făcute de consiliile de administraţie ale şcolilor, care au fost avizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Direcţia de Sănătate Publică.

Inspectorul şcolar general adjunct, Cristinel Glodeanu, a salutat decizia începerii cursurilor în format fizic, întrucât "elevii pot învăţa mult mai bine la şcoală decât în online".

Acesta a arătat că a fost organizată o videoconferinţă cu directorii unităţilor şcolare, în care aceştia au fost rugaţi să se pregătească pentru primirea elevilor, inclusiv cu măşti şi dezinfectanţi, nefiind primite semnale că ar exista probleme cu începerea cursurilor.

"Vremea este bună şi asta ne ajută ca orele de sport să le putem desfăşura, pe cât posibil, în aer liber şi copiii să poată să fie mai relaxaţi, pentru că a fost o perioadă destul de lungă cu vreme mohorâtă, iată că soarele a răsărit şi sperăm ca şi în viaţa unităţilor de învăţământ, a elevilor, a cadrelor didactice, lucrurile să meargă bine'', a declarat, pentru AGERPRES, Cristinel Glodeanu.

Inspectorul şcolar general adjunct a amintit şi de vizita la Miercurea Ciuc a secretarului de stat în Ministerul Educaţiei, Radu Szekely, în cadrul campaniei naţionale de promovare a vaccinării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.