Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Harghita: Minus 15,1 grade Celsius la Ciuc, cea mai scăzută temperatură la nivel naţional

frig

În judeţul Harghita a fost ger în noaptea de marţi spre miercuri, cea mai scăzută temperatură de până acum a acestui sezon fiind consemnată la Miercurea Ciuc, unde mercurul termometrelor a arătat minus 15,1 grade Celsius.

Meteorologul de serviciu de la Centrul Meteo Regional Sibiu, Adrian Paşol, a declarat, pentru AGERPRES, că şi în alte zone ale judeţului Harghita au fost temperaturi scăzute, respectiv minus 14,6 grade Celsius la Joseni, minus 13,3 grade Celsius la staţia montană Bucin, unde stratul de zăpadă este de 11 centimetri, minus 11,9 grade Celsius la Topliţa şi minus 6,2 grade Celsius la Odorheiu Secuiesc.

Potrivit lui Paşol, această scădere a temperaturilor este cauzată de un cumul de factori, respectiv o masă de aer rece, pe un fond de cer senin, un câmp anticiclonic ridicat şi stratul de zăpadă, care a amplificat radiaţia nocturnă.

Citește și: The Economist, după testele PISA: 'Un test pentru politicieni privind reformele din Educație'

Adrian Paşol a precizat că în următoarele două nopţi este posibil ca temperaturile în Harghita să ajungă şi la minus 20 grade Celsius.

Harta valorilor minime de temperatură din ţară, de pe site-ul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, arată că, exceptând zonele de munte, la Miercurea Ciuc s-a înregistrat cea mai scăzută valoare la nivel naţional.

Minima absolută a lunii decembrie în Harghita a fost de minus 33 de grade Celsius şi s-a înregistrat la Miercurea Ciuc în anul 1998.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.