Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sute de poliţişti şi jandarmi vor proteja pelerinajul de Rusaliile Catolice în Harghita

sumuleu

Sute de poliţişti şi jandarmi vor acţiona pentru desfăşurarea în siguranţă a pelerinajului de Rusaliile Catolice, care va avea loc sâmbătă, 22 mai, au informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Harghita.

Potrivit Biroului de Presă al IPJ Harghita, în perioada 21-24 iunie, poliţiştii harghiteni vor acţiona, zilnic, în vederea asigurării unui climat de ordine, linişte şi siguranţă publică, atât în municipiul Miercurea Ciuc şi în zona catedralei franciscane de la Şumuleu, cât şi în zonele de agrement de pe raza judeţului şi pe traseele de afluire/defluire ale pelerinilor.

"Atât pe traseele de afluire/defluire cât şi la locurile de desfăşurare, peste 250 de poliţişti harghiteni vor asigura fluidizarea traficului rutier şi pietonal, ordinea publică şi respectarea legalităţii, în toate domeniile.Oamenii legii vor acţiona zilnic, atât pentru îndeplinirea responsabilităţilor obişnuite, necesare asigurării unui climat de ordine şi siguranţă publică, cât şi în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite în întregul judeţ şi în special în zona Catedralei Franciscane şi a Dealului Şumuleul Mic", se precizează în informarea IPJ Harghita, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, în acest context, la nivelul judeţului Harghita au fost constituite, atât în localităţile din mediul urban cât şi în cele din mediul rural, dispozitive de menţinere a ordinii publice şi de poliţie rutieră, în puncte fixe, filtre, patrule pedestre şi auto, precum şi echipe de investigaţii criminale, investigarea fraudelor şi de la alte structuri poliţieneşti.

"Ca de obicei, cei mai mulţi dintre pelerini aleg calea rutieră spre a ajunge la destinaţie, astfel încât, pentru asigurarea fluenţei traficului rutier şi prevenirii producerii de evenimente negative, în cursul acestor zile sunt mobilizate în judeţul Harghita dispozitive specifice, care vor acţiona pe toate schimburile, cu utilizarea mijloacele tehnice din dotare, inclusiv aparatura radar, în vederea depistării celor care încalcă, frecvent sau ocazional, normele rutiere, scopul fiind, desigur, acela al deplasării în condiţii de deplină siguranţă a circulaţiei pe drumurile publice", mai precizează IPJ Harghita.

Se atrage atenţia tuturor participanţilor la traficul rutier să manifeste atenţie sporită, să dea dovadă de înţelegere şi calm, să se deplaseze, atât pe jos cât şi cu orice fel de mijloc de transport, doar pe traseele pe care este permisă circulaţia, să parcheze numai în zonele autorizate şi să respecte indicaţiile poliţiştilor aflaţi în teren.

"Toate demersurile profesionale ale poliţiştilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita se vor concentra, pe asigurarea petrecerii unor Sărbători de Rusalii în condiţii normale, de ordine, linişte şi siguranţă, fără incidente negative şi evenimente nedorite", mai arată IPJ Harghita.

De asemenea, Biroul de Presă al IJJ Harghita a informat că jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Harghita şi Grupării de Jandarmi Mobile 'Regele Ferdinad I' Târgu Mureş vor asigura măsurile de ordine publică cu ocazia desfăşurării pelerinajului de pe Dealul Şumuleu.

Jandarmii vor fi prezenţi atât pe traseele de afluire/defluire ale pelerinilor, în apropierea Catedralei Franciscane din Şumuleu Ciuc, cât şi la locul de desfăşurare a slujbei religioase de pe Dealul Şumuleu.

Având în vedere situaţia epidemiologică actuală, pelerinilor li se reaminteşte faptul că trebuie să respecte distanţarea, să poarte mască de protecţie, să ţină cont de recomandările organizatorilor, jandarmilor şi oamenilor de ordine.

"Invităm cetăţenii, ca la rândul lor, să ne sprijine în misiunea noastră, manifestând grijă asupra modului de păstrare şi folosire a bunurilor şi valorilor proprii, a asigurării corespunzătoare a autovehiculelor parcate în zone autorizate şi nu în ultimul rând prin grija deosebită acordată copiilor şi oamenilor în vârstă care se pot rătăci cu uşurinţă în mulţime", precizează IJJ Harghita.

În acest context, participanţii sunt rugaţi să respecte recomandările făcute de organizatorii adunării publice, împuterniciţii acestora şi organele de ordine, "să se abţină de la acţiuni ce pot împiedica desfăşurarea normală a manifestării ce are un caracter pur religios".

La locul desfăşurării evenimentului vor fi prezente şi echipaje de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Serviciul de Ambulanţă Judeţean, Serviciul Salvamont sau vountari Crucea Roşie.

Aproximativ 40.000 de persoane sunt aşteptate să participe, sâmbătă, la tradiţionalul pelerinaj de Rusaliile catolice de la Şumuleu Ciuc.

Pelerinii pot veni la eveniment pe jos, cu căruţa sau cu maşinile personale, nefiind permis accesul acestora cu curse de autobuz speciale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.