Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

„Hasta la vista”, domnule Cioloș!

România a experimentat în ultimul an de zile guvernarea tehnocrata, din cauza căreia a ratat toate proiectele pe care trebuia să le implementeze în folosul cetățenilor!

Sub nasul cetățenilor români, cineva doar a profitat de bunăvoința românilor, livrând conceptul guvernării tehnocrate, Parlamentului tarii, la sfârșitul anului 2015, Guvern care a primit o susținere covârșitoare din partea aleșilor neamului. Nimeni nu avea să prevadă că următorul an, 2016, avea să fie unul de trista amintire, un an în care principala acțiune a încă premierului Cioloș a fost un proiect sortit eșecului, pentru achiziționarea operei brâncușiene „Cumințenia Pământului”. Această tentativă eșuată(și aceasta) este singurul rezultat care rămâne în urma unui Guvern mincinos, care s-a folosit în exces de doua cuvinte: apolitic și tehnocrat!

Mă gândesc cum ar fi să te afli în pielea PRM sau a PER și să privești cum Guvernul tarii tale, cu acces la resurse, cu buget, cu premier apolitic cu tot, își revarsă „dragostea” și „binecuvântarea” doar asupra PNL și USR.

Evident, ceea ce a urmat, a dus la o execuție serioasa a principalilor „beneficiari” PNL și USR, aceștia  ratând majoritatea parlamentara, primul obținând un scor istoric. Nu a existat ceva mai toxic pentru acest partid istoric decât afacerea tehnocrată!

Ar fi cinstit, acum, din partea actualului premier să-si ceara scuze în fata românilor, pentru balcanizarea vieții politice, pentru neseriozitatea de care a dat dovada prin implicarea brutală în aceste alegeri.

Ultimul an a fost anul pierzaniei, în care inclusiv o minoritate sexuala a încercat printr-o susținere indirectă să-si etaleze mușchii în fata auditoriului, insistând vehement asupra conștientizării depline în sensul acceptării familiei moderne, contra firii, indicând românilor că este cazul să devină mai toleranți. Probabil România terminase reforma în sănătate și educație, probabil că se creaseră deja câteva milioane de locuri de munca în aceasta țară, probabil că deja rezolvasem problema veniturilor în rândul populației, având deja un nivel de trai consistent, privind cu dispreț la economia poloneză, cehă, portugheză etc. și sosise timpul să trecem la acceptarea homosexualității instituționalizate prin căsătorie!

Este cazul să revenim la normalitate, la normalitatea politică, să înțelegem că democrația înseamnă acceptarea majorității, a ceea ce poporul a decis! Prin vot!

Inclusiv diaspora va înțelege tot acest proces democratic, iar așa cum în 2014, restul țării a acceptat victoria din primul tur a președintelui Ioannis, așa vor trebui să accepte cu toții, de la actualul președinte în jos, din fiecare colt al țării și până  în ultimul colt al străinătății, acolo unde se afla români, ca țara va trebui să fie guvernată de învingători!

Este cazul ca românii din România să-și ia țara înapoi! Până la urmă, avem o populație care a ales să nu emigreze, să îndure greul, aproape de bătrâni, aproape de copii, în țara lor. Noi? Am mai pierdut un! Un an al unei guvernări care nu a transmis altceva decât o revenire la Micul Fanar, unde ai acces dacă ai pile și relații.

În privința diasporei, problemele noastre au rămas nerezolvate, la granițele României, românii și cei de alta naționalitate așteaptă cu orele la vamă. Într-un an de zile nu s-a înființat un singur consulat în tarile unde au emigrat români și unde era mare nevoie! Nu a existat un program coerent pentru a aduce românii acasă! Câteva tentative firave și deloc aplicate, nu au acoperit golurile necesare, nu au creat premisele întoarcerii acasă a acelor români care aștepta de un semnal din partea Guvernului.

Inclusiv proiectul pentru votul prin corespondenta, s-a dovedit, în practică, a fi un dezastru, prin lipsa de claritate și aplicare a textului legii, prin lipsa unei informări „ca la carte”, Guvernul nu a adus nimic nou și bun în viată românilor din afara țării. Aceleași povesti nemuritoare, același peisaj neprofesionist, aceeași delăsare, aceeași amăgire a unor oameni aflați cu milioanele departe de casă.

Zilele următoare vom avea un altfel de Guvern, România va avea o stabilitate politică apreciată în toată regiunea, iar românii din diaspora, poate vor avea în sfârșit o șansă așa cum merită, de a reveni în țara lor, anii următori!

Oamenii se săturaseră de o campanie ostentativă și încercarea prostirii tuturor cu mitul premierului tehnocrat, apolitic, grijuliu cu imaginea-i de semizeu la Palatul Victoria. Oamenii sunt săraci, nu au nevoie de lideri înconjurați de o armată de adulatori preocupați exclusiv de imaginea unui tătuc aflat efemer în fruntea Guvernului.

Pentru oricine ar trebui să conteze mai puțin ce fel de premier vom avea, înalt sau scund, cum îi șade cravata, mustața, gulerul la cămașă, ce pantofi poartă, dacă slab sau gras ori cum ii sta pălăria pe cap. Contează în primul rând să fie om serios, muncitor, să aducă rezultate bune, să administreze bine România în folosul românilor de pretutindeni!

 

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.