Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hidrologii avertizează o creștere a cotelor Dunării, în aval de Porțile de Fier, până la 5.400 mc/s

GO2 Romania tourism & travel
Raul Mures

Fluviul Dunărea va avea un debit în creştere, la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş), până la valoarea de 5.400 mc/s, în timp pe râuri debitele medii zilnice vor fi în urcare în zone din vestul, sud-vestul, centrul şi nordul ţării, se arată în prognoza Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), valabilă pe durata următoarelor zile, potrivit agerpres.ro.

Citește și: SURSE - Liviu Dragnea i-a pregătit întrebarea DECISIVĂ lui Tudorel Toader: când se decide soarta ministrului Justiției

Potrivit hidrologilor, până pe data de 14 martie, ora 7:00, pe Dunăre, în aval de Porţile de Fier, debitele vor fi, în prima parte a intervalului, în creştere pe sectorul Gruia - Zimnicea, în scădere pe sectorul Giurgiu - Vadu Oii şi relativ staţionare pe sectorul Brăila - Tulcea.

În partea a doua a intervalului de prognoză, debitele se anunţă în creştere pe sectorul Gruia - Galaţi şi relativ staţionare pe sectorul Isaccea - Tulcea.

La nivel general, debitul Dunării, la intrarea în ţară (pe secţiunea Baziaş), va fi în creştere, până la valoarea de 5.400 mc/s, situându-se însă sub media multianuală a lunii martie, care este stabilită la 6.700 mc/s.

În ceea ce priveşte situaţia de pe râuri, prognoza de specialitate relevă că, în intervalul 8 martie, ora 7:00 - 14 martie, ora 7:00, debitele medii zilnice vor fi în creştere pe cursurile de apă din vestul, sud-vestul, centrul şi nordul ţării, din cauza precipitaţiilor lichide prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării.

Pe celelalte râuri, debitele vor fi, în general, staţionare.

Specialiştii INHGA precizează că formaţiunile de gheaţă prezente, izolat, în bazinul superior al Mureşului, bazinul mijlociu al Oltului, în bazinul Bistriţei şi pe afluenţii Buzăului vor fi în diminuare, restrângere şi eliminare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.