Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Horaţiu Ioani, medic de la Spitalul Colentina: Cei mai mulţi pacienţi pe care îi văd sunt cu afecţiuni de coloană. Postura este principala cauză

horatiu ioani

Horaţiu Ioani, medic de la Spitalul Colentina: Cei mai mulţi pacienţi pe care îi văd sunt cu afecţiuni de coloană. Postura este principala cauză

Doctorul Horaţiu Ioani, medic primar neurochirurg la Spitalul Clinic Colentina din Capitală, a afirmat, miercuri seară, că cei mai mulţi pacienţi pe care îi consultă au afecţiuni de coloană. La acienţii tineri, medicul afirmă că afecţiunile sunt legate de postură.

”Cei mai mulţi sunt pacienţii cu afecţiuni de coloană. Cam 80 la sută sunt afecţiuni de coloană, dintre cei pe care îi văd eu, 20 la sută sunt cu afecţiuni cerebrale.

Cei cu coloana sunt două categorii, sunt pacienţii cu afecţiuni degenerative de uzură a coloanei, venite cu vârsta, în principiu, sau cu efort fizic intens şi pacienţii mai tineri care au modificări punctuale, localizate pe un nerv când au făcut un efort fizic mai intens şi au devenit simptomatici”, a declarat medicul Horaţiu Ioani, miercuri seară, la Medika TV, potrivit news.ro.

Întrebat cum apar aceste probleme, doctorul a explicat că este vorba în primul rând de postură

”Asta cu postura este principala cauză incriminată, cel puţin pentru pacienţii mai tineri. Pentru pacienţii mai vârstnici, sunt cei care de-a lungul vieţii au prestat munci fizice în diferite forme şi a căror coloană a îmbătrânit. Ea îmbătrâneşte oricum, dar când prestezi munci fizice ea îmbătrâneşte mai repede şi atunci apar modificări de uzură, degenerative.

Practic ai nişte vertebre cu o gaură prin care trebuie să iasă nervul. Această gaură este îngustată semnificativ la unii şi apar nişte atingeri pe nerv care o vreme omul le tolerează, dar vine un moment când omul face un efort fizic mai mare şi atunci lucrurile se decompensează şi omul intră într-o criză şi asta declanşează o serie de evenimente. Prima dată îşi ia nişte medicamente ce are prin casă, nişte antiinflamatoare şi dacă vede că nu trece după câteva zile, în principiu merge la medic de familie, medic specialist, imagistică”, a precizat Horaţiu Ioani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.