Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hotelierii de lux din România sunt EXTREM de afectați de pandemie: fără turiști și fără evenimente

hotel

Anul 2020 a reprezentat pentru hotelurile de lux din România o înjumătăţire a businessului ca urmare a efectelor pandemiei, ceea ce a dus piaţa la o valoare de doar 57 milioane lei, conform datelor companiei de studii de piaţă Euromonitor citate de ZF, relatează Mediafax.

Piaţa hotelurilor de lux a fost considerabil afectată de pandemie, acestea fiind focusate în principal pe turismul de business, cel mai lovit sector. Estimările pentru acest sector arată o revenire mai lentă faţă de celelalte tipuri de turism, precum cel de leisure. Hotelurile de lux au avut de suferit atât de pe urma lipsei turiştilor, cât şi de pe urma evenimentelor care nu au mai putut avea loc în 2020.

Citește și: Tensiune la Guvern! Ministrul Culturii acuză că a făcut treaba Ministerului Economiei: 'Am blocat practic jumătate din personal'

Pentru revenirea acestei pieţe, hotelierii trebuie să investească pentru a le oferi turiştilor noi servicii. De asemenea, hotelierii de lux trebuie să se conformeze măsurilor sanitare pentru a putea organiza evenimente şi conferinţe în cele mai sigure condiţii.

Citește și: Analiză │ România este condusă de ardeleni: Președintele, serviciul secret, Justiția, Academia, partidele politice sau ministerele

România are doar 36 de hoteluri de cinci stele, cu două mai multe faţă de anul anterior, iar aproape jumătate dintre acestea se află în Bucureşti şi Cluj. Două dintre cele mai mari branduri din piaţa hotelurilor de lux din România sunt JW Marriott şi Intercontinental, ambele fiind în Bucureşti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.