Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hramului istoric al Catedralei Patriarhale se sărbătorește prin recunoştinţă şi apreciere

Basilica.ro.
patriarhie slujba

Sărbătoarea hramului istoric al Catedralei Patriarhale din Bucureşti a fost prilej de manifestare a recunoştinţei pentru cei care au sprijinit constant eforturile Bisericii în perioada pandemică pe care o traversăm, dar şi de apreciere a câştigătorilor Concursului Naţional Catehetic organizat de Patriarhia Română în acest an.

După Sfânta Liturghie săvârşită la Altarul de vară al Catedralei Patriarhale, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a conferit doamnei Alis Grasu, Manager general al Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, Ordinul „Crucea Maria Brâncoveanu” pentru sprijinirea constantă a Patriarhiei Române în organizarea marilor evenimente religioase de pe Colina Bucuriei, mai ales în context pandemic.

În continuare, Părintele consilier patriarhal Nicuşor Beldiman a prezentat scopul şi obiectivele Concursului Naţional Catehetic „Biserica: familia românilor de pretutindeni”, desfăşurat cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel de către Sectorul teologic-educațional al Patriarhiei Române, în parteneriat cu Ministerul Educației şi Cercetării, în perioada 21 decembrie 2020-22 august 2021, nominalizând şi grupurile catehetice câştigătoare din fiecare eparhie.

„Concursul se adresează copiilor din grupurile catehetice din parohiile din ţară şi diaspora înscrise în programul «Hristos împărtăşit copiilor». În contextul anului 2021, proclamat de Sfântul Sinod «An omagial al pastoraţiei românilor din afara României», scopul concursului este crearea unor legături între grupurile catehetice din țară și cele din diaspora. Grupurile de cateheză participante au realizat şi implementat miniproiecte cu caracter cultural-filantropic, adresate cu preponderenţă familiei”, a spus părintele consilier eparhial Nicuşor Beldiman.

Cu ocazia sărbătorii hramului istoric al Catedralei Patriarhale, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel i-a premiat pe câştigătorii din Arhiepiscopia Bucureştilor, anume grupul catehetic al Parohiei „Naşterea Domnului” şi „Sfântul Apostol Andrei” din municipiul Ploieşti, în parteneriat cu Parohia românească „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din oraşul italian Verona, cărora li s-au adăugat elevi ai Liceului Tehnologic „Sfântul Apostol Andrei” din Ploieşti. Reprezentanţii grupului catehetic câştigător au fost părintele Ioanin Chilan, părintele Codrea Gabor şi Florica Drăgulănescu. Aceştia au primit din partea Preafericirii Sale Diploma omagială a anului 2021 şi un pachet cu ultimele apariţii editoriale ale Editurilor Patriarhiei Române.

Totodată, Patriarhul României şi-a exprimat regretul pentru faptul că nu a fost posibilă premierea la Bucureşti a tuturor grupurilor catehetice câştigătoare, menţionând faptul că premiile vor fi înmânate la fiecare eparhie în parte de către chiriarhi. „Regretăm că, din cauza pandemiei, nu au putut fi prezenți în Bucureşti toţi câştigătorii, cum au fost în alţi ani. Diplomele şi darurile în cărţi au fost trimise, urmând ca ierarhii din fiecare eparhie să le ofere într-un cadru solemn”, a spus Preafericirea Sa.

În încheiere, Întâistătătorul Bisericii noastre a mulţumit ierarhilor împreună-slujitori, Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov, Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, soborului Catedralei Patriarhale, Coralei „Nicolae Lungu” a Patriarhiei Române şi Grupului psaltic „Tronos” al Catedralei Patriarhale, precum şi componentelor Centrului de Presă BASILICA, precum implicarea în organizarea sărbătorii hramului istoric al Catedralei Patriarhale.

Totodată, Preafericirea Sa a mulţumit tuturor celor implicaţi în organizarea Concursului Naţional Catehetic, Ministerului Educaţiei Naţionale, precum şi credincioşilor prezenţi pe Colina Bucuria la celebrarea sărbătorii Sfinţilor Împăraţi întocmai cu Apostolii Constantin şi Elena, ocrotitorii Catedralei Patriarhale, conform ziarullumina.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.