Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Conferinţă interdisciplinară online 'În universul istoriei economice'

Facebook
teleconferinta online

Şcoala Doctorală de Istorie şi Centrul de Studii Interdisciplinare de la Universitatea din Oradea organizează, marţi, 25 mai, o conferinţă interdisciplinară, online, "în fascinantul univers al istoriei economice", avându-l ca invitat pe profesorul universitar Cristian Luca, a informat Biroul de presă al univeristăţii.

Potrivit comunicatului remis, conferinţa va avea loc sub genericul "20 de ani de studii doctorale în istorie la Universitatea din Oradea şi 10 ani de la înfiinţarea Centrului de Studii Interdisciplinare Oradea - Chişinău".

Protagonistul conferinţei va fi prof. univ. dr. habil. Cristian Luca, directorul adjunct al Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică din Veneţia, care va susţine o incursiune în istoria comerţului medieval veneţian cu titlul "Un exemplu de antreprenoriat de succes în secolele XVII-XVIII: Compania comercială veneţiană "Caragiani" ("Karaiannis").

Moderatorul evenimentului ştiinţific va fi directorul Şcolii Doctorale de Istorie, prof. univ. dr. habil.Sorin Şipoş.

"Manifestarea se adresează magiştrilor, cercetătorilor în domeniul istoriei, deopotrivă doctoranzilor şi studenţilor, tuturor celor atraşi de provocările imprevizibilei Clio: o pasionantă incursiune, online, în fascinantul univers al istoriei economice. O conferinţă cu caracter interdisciplinar, în spiritul Şcolii analelor, o proiecţie a excelenţei academice care onorează Alma Mater Oradiensis," se arată în comunicatul citat de Agerpres.

Specializat în istorie politică şi economică (sec. XVI-XVII - vizând relaţiile comerciale ale Ţărilor Române cu statele italiene), dar şi în imagologie (istoria românilor reflectată în istoriografia Renaşterii), Cristian Luca este profesor la Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi (Departamentul de Istorie, Filozofie şi Sociologie), unde desfăşoară o prodigioasă activitate didactică şi de cercetare ştiinţifică.

Făcând apel la istoriografia problemei, biroul de presă citează din relatările lui Nicolae Iorga referitoare la comerţul dintre Ţările Române şi Veneţia: "Nepotul stolnicului Cantacuzino n-avu cu Veneţia decât legături de afaceri. Am vorbit şi mai sus de agentul său de aici, Nicolae Caragiani, la care venea uneori şi Mano Apostolu, trimesul pentru cumpărături al lui Vodă. Cumpărături făcea aici şi Mihai Viteazul: colori pentru biserici, zahăr, măsline, cofeturi, păhare, postavuri de toate colorile, catifea şi aclaz, o piele de leopard, şase săbii turceşti şi patru piei pentru tecile săbiilor."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.