Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Și din acest motiv Marea Britanie e Marea Britanie! Baie publică din 1857, descoperită în Manchester: cum se spălau muncitorii

BBC
băi, manchester

Rămăşiţele unei băi publice din epoca victoriană au fost descoperite sub o parcare din oraşul britanic Manchester, relatează agenţia DPA. Băile Mayfield, care au fost deschise în 1857, au fost create pentru muncitorii din industria textilă din Manchester şi pentru rezidenţii din zonă, astfel încât aceştia să dispună de un loc în care să se spele şi să îşi cureţe hainele, informează Agerpres.

În interior existau piscine separate pentru bărbaţi şi femei, încăperi destinate familiilor şi spălătorii.

Clădirea a fost însă demolată după ce oraşul a fost bombardat de Luftwaffe, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Citește și: Emil Boc a răbufnit! A luat la țintă Guvernul, după contrele cu Vlad Voiculescu: ‘Trebuie să pună capăt sistemului Pile, Cunoștințe și Relații’

O echipă de arheologi de la Universitatea din Salford a descoperit rămăşiţele a două piscine mari, dotate cu gresie, precum şi unele segmente din cazanele, coşurile şi pompele utilizate la încălzirea şi circulaţia apei în piscine şi spălătorii.

"Baia Mayfield este un exemplu fascinant al progreselor sociale şi în domeniul sănătăţii publice la care s-a ajuns în timpul revoluţiei industriale", a declarat Graham Mottershead, manager de proiect în cadrul Salford Archaeology.

"Pe măsură ce populaţia oraşului a crescut exponenţial odată cu muncitorii din fabrici, condiţiile de trai aglomerate şi necorespunzătoare au contribuit la răspândirea holerei şi a febrei tifoide. Pentru cei din Mayfield, care locuiau şi lucrau în zonă, Mayfield Baths au reprezentat o sursă vitală de curăţenie şi igienă", a adăugat Mottershead.

Citește și: Vasile Dîncu explică de ce l-ar vrea pe Robert Negoiță din nou în PSD: 'Este un proiect al nostru'

"Ritmul rapid al schimbării şi al inovaţiei în timpul revoluţiei industriale a făcut ca numeroase progrese să nu fie consemnate. Astfel de excavaţii ne ajută să învăţăm multe despre ceea ce reprezintă, fără îndoială, cea mai importantă perioadă a istoriei dezvoltării umane şi, în cazul Mayfield, despre un loc foarte relevant pentru trecutul locuitorilor din Manchester", a subliniat managerul de proiect.

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.