Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

IATA se opune propunerii ca avioanele să zboare cu scaunele din mijloc goale

Avioane noi Tarom

Oficialii Asociaţiei Internaţionale de Transportat Aerian (IATA) s-au pronunţat împotriva propunerii ca avioanele să zboare cu scaunele din mijloc goale, pe fondul intensificării dezbaterii privind modul de respectare a distanţării sociale în timpul curselor aeriene, în contextul pandemiei de coronavirus (COVID-19), transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Citeşte şi: ALERTĂ După decizia CEDO în cazul Kovesi, ministrul Justiției propune Guvernului Orban ELIBERAREA lui Tudorel Toader din Comisia de la Veneția

Brian Pearce, economist şef al IATA, a declarat că majoritatea companiilor aeriene nu ar fi câştigat bani anul trecut dacă o treime din scaune ar fi fost înlocuite în cele mai utilizate aeronave.

Citeşte şi: BREAKING - CEDO, lovitură pentru România: Demiterea Laurei Codruţa Kovesi de la şefia DNA a fost abuzivă

Poziţia sa este diferită de cea a directorului general al IATA, Alexandre de Juniac, care în aprilie aprecia că în cadrul discuţiilor cu guvernele din întreaga lume lăsarea scaunelor din mijloc goale va reprezenta probabil condiţia pentru reluarea călătoriilor aeriene.

Totuşi, IATA s-a pronunţat în favoarea purtării măştilor de către pasageri la bordul avioanelor, apreciind că măsura va ajuta la protejarea sănătăţii călătorilor.

Citeşte şi: Magistrații BAT cu PUMNUL în masă după decizia CEDO în cazul Kovesi: Vinovații trebuie să SE RETRAGĂ din funcțiile publice

Consilierul medical al IATA, David Powell, a declarat că purtarea măştilor la bord face parte dintr-o serie de măsuri, inclusiv verificarea temperaturii pasagerilor înainte de zbor şi îmbunătăţirea procedurilor de curăţare, pentru a permite reluarea în siguranţă a zborurilor.

În Europa au fost oprite cursele aeriene, fiind operaţionale doar cele pentru repatrieri, transportul cetăţenilor la muncă sau cargo.

Citeşte şi: Laura Codruța Kovesi, REPLICĂ FULGER după reacțiile la decizia CEDO: Sper ca hotărârea să reprezinte o reparație simbolică pentru magistrații hărțuiți

Recent, IATA a făcut un apel către guverne să ofere urgent lichiditate companiilor aeriene pentru a le ajuta să traverseze criza actuală, avertizând că mulţi operatori vor da faliment în câteva săptămâni dacă nu primesc ajutor.

IATA reprezintă aproximativ 290 de companii aeriene din întreaga lume, echivalentul a 82% din traficul aerian mondial.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.