Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ÎCCJ: Judecătoarea acuzată de luare de mită va sta încă 30 de zile în arest

iccj.ro
ICCJ-judecator-instanta-proces

Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au decis, marţi, ca judecătoarea din Suceava, Ana Maria Chirilă, acuzată de mai multe infracţiuni, să rămână în arest preventiv pentru încă 30 de zile, iar decizia este definitivă, conform News.ro.

“Respinge, ca nefondate, contestaţiile formulate de inculpaţii Cotoară Ciprian, Pînzari Mihai şi Chirilă Ana Maria împotriva încheierii din data de 31 octombrie 2023 a Curţii de Apel Bucureşti - Secţia I Penală, pronunţate în dosarul nr. 7220/2/2023 (3654/2023). Obligă contestatorii inculpaţi la plata sumei de câte 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Onorariul parţial cuvenit apărătorilor desemnaţi din oficiu pentru fiecare dintre contestatorii inculpaţi, în cuantum de câte 100 lei, rămâne în sarcina statului şi se plăteşte din fondurile Ministerului Justiţiei”, se arată în minuta instanţei.

Decizia magistraţilor de la Înalta Curte este definitivă.

Curtea de Apel Bucureşti a decis, la data de 31 octombrie, prelungirea măsurii arestării preventive pentru cele trei persoane, dar decizia nu era definitivă şi a fost atacată la ÎCCJ.

Judecătoarea din Suceava este acuzată de:

1. Folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii (2 fapte) şi a infracţiunii de favorizarea infractorului (2 fapte);

2. Luare de mită;

3. Complicitate la trafic de influenţă;

4. Deţinere de droguri pentru consum în formă continuată (5 acte materiale);

5. Punere la dispoziţie, cu ştiinţă, cu orice titlu, a unei locuinţe pentru consumul ilicit de droguri ori tolerarea consumului ilicit în asemenea locuri, în formă continuată (3 acte materiale).

Judecătoarea este acuzată că „în perioada 2020 – 2023, în mod direct sau prin intermediul altor persoane, inculpata, în mod repetat, a primit/acceptat primirea unor foloase necuvenite (bani, bijuterii, folosinţa gratuită a unor autoturisme, contravaloarea unor sejururi, servicii de pază şi protecţie, produse alimentare ş.a.) în legătură cu măsurile dispuse şi hotărârile pronunţate într-o cauză instrumentată de DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava.

”Cu privire la infracţiunea reţinută la punctul 3 (complicitate la trafic de influenţă), s-a reţinut fapta inculpatei care, fără a promite că va influenţa în mod direct magistraţii dintr-un complet învestit cu judecarea unei cauze, prin prezenţa sa la întâlnirea dintre martorul denunţător (cumpărător de influenţă) şi o altă persoană, i-a creat martorului denunţător convingerea că respectiva persoană are influenţă asupra magistraţilor şi îi poate influenţa pentru obţinerea unei hotărâri de achitare. În acest mod, inculpata a facilitat obţinerea de către persoana în cauză a sumei de 30.000 de euro„, mai arată Parchetul General.

În ceea ce priveşte infracţiunile de deţinere de droguri pentru consum în formă continuată şi punere la dispoziţie, cu ştiinţă, cu orice titlu, a unei locuinţe pentru consumul ilicit de droguri ori tolerarea consumului ilicit în asemenea locuri, în formă continuată, potrivit probatoriului administrat, s-a stabilit că, în perioada septembrie – octombrie 2023, inculpata a deţinut în locuinţa sa droguri de mare risc în vederea consumului propriu, iar în anumite perioade a pus la dispoziţia unor persoane locuinţa sa în vederea consumului de droguri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.