Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ideea schimbării șefului SRI revine în PSD

Șah

Secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu, a declarat, miercuri, într-o intervenție telefonică la Antena 3, că semnatarii protocoalelor secrete ar trebui să își dea demisia sau să fie demiși.

„Se impune ca Iohannis să finalizeze de urgență revocarea Procurorului General, care spunea ca aceste protocoale sunt doar metodologii de lucru”, a declarat Codrin Ștefănescu, într-o reacție pe tema deciziei CCR privind protocoalele SRI - Ministerul Public din 2009 și 2016.

Social-democratul a adăugat: „Cei care au semnat aceste protocoale ar trebui să își dea demisia sau să fie demiși”.

Dintre semnatarii celor doua protocoale, doar șeful SRI Eduard Hellvig si procurorul general Augustin Lazăr se mai află în funcție, în cazul celui din urmă fiind deja declanșată procedura de revocare.

Potrivit art. 23 din Legea privind organizarea și funcționarea Serviciului Român de Informații, „Eliberarea din funcție a directorului Serviciului Român de Informații se face de Parlament, în ședința comună a celor două Camere, la propunerea Președintelui României sau a cel puțin o treime din numărul total al deputaților ori al senatorilor”.

Apelul lui Pleșoianu

Pe 24 august 2018, după apariția protocolului, deputatul PSD Liviu Pleșoianu a cerut public demiterea celor doi oficiali. „Solicit demararea imediată a procedurii parlamentare de demitere a Directorului SRI (marele reformator Hellvig), precum și revocarea urgentă a Procurorului General (marele magistrat Lazăr)”, a spus acesta pe Facebook.

Dragnea: A cedat și el statului paralel

Pe 25 iunie 2018, liderul PSD Liviu Dragnea spunea că și-a schimbat părerea despre șeful SRI. „S-a întâmplat că a cedat şi el”, a spus Dragnea. Chestionat dacă asta se datorează statului paralel, liderul PSD a răspuns afirmativ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.