Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ideile crețe făcute permanent și vopsite în roșu ale conducerii PNL

N-ar trebui să ne mire anunțata creștere a salariului minim. Guvernul Cioloș este rezultatul înțelegerii politice dintre Iohannis, PNL și PSD iar creșterea salariului minim ”sky high”, trimiterea în șomaj a tuturor celor care fac munci prost plătite și falimentarea sistemului privat sunt puncte centrale ale programului economic al PSD și PNL (zic ”programul” fiindcă e unul singur, doar eticheta partidului diferă).

Apropo, doamna Alina Gorghiu, în loc să ne vorbească de cotele de gen, mai bine ne-ar vorbi de celelalte cote pe care le susține și respectă împreună cu alți domni și doamne de la Cotroceni, Palatul Victoria, din PNL și PSD. E vorba despre împărțirea conducerii României și a României în general în cote frățești, egale și exclusive, după cum urmează: 50% PSD, 50% PNL.

Dincolo de ideile crețe făcute permanent și vopsite în roșu ale conducerii PNL privind cotele de gen, interzicerea fumatului în absolut toate spațiile private destinate publicului, adevărata miză politică a liberalilor și pesediștilor e împărțirea României în două. Jumi-juma. Frățește. Acesta e și motivul pentru care sistemul de vot într-un singur tur pentru primării a fost păstrat. E adevărat, sistemul nu e o idee a liberalilor și pesediștilor. El a fost introdus de guvernul Boc și primit cu entuziasm de președintele de atunci, Traian Băsescu, dar și de PSD. Însă liberalilor și pesediștilor le vină mănușă în 2016, anul în care, speră ei, România va fi definitiv împărțită frățește de cele două grupări de pradă.

Proiectul cotelor de gen pornește de la premisa că e o diferență de calitate între sexe. Potrivit acestei premise, Maria Grapini, Corina Crețu, Elena Udrea, Alina Bica, Crinuța Dumitrean sau Cristiana Anghel sunt dezirabile și frecventabile în politică și administrație datorită sexului. Atunci când sexul și nu calitatea umană este criteriul alegerii nici nu trebuie să ne mirăm că astfel de personaje ajung unde ajung. Nu e suficient că populismul promovat de elite și de toate partidele politice ne-a adus zeci de ani la guvernare cocalari, mafioți, criminali, pe criteriul apartenenței la masele de jos, populare, nu e suficient că Iliescu a fost ales ani de zile fiindcă e un nea Gică dintre noi, pentru noi, nu e suficient că președinția, guvernul și parlamentul s-au umplut de bolovănoși și împiedicați, de inculți și imbecili, de Oprișan, Zgonea și Neluțu Oltean.

România, sub PNL și PSD, începe să miroasă tot mai mult a anii optzeci sau chiar cincizeci.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.