Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ieșire INCENDIARĂ după remanierile din CEx: 'PSD este un izvor nesecat de maimuțe și de proști'

PSD
PSD sigla

PSD „este un izvor nesecat de maimuțe și de proști” este prima declarație publică făcută de un reprezentant al Opoziției după remanierile din CEx. Ludovic Orban a declarat că PSD „este un izvor nesecat de maimuțe și de proști” citându-l astfel pe fostul social-democrat Adrian Țuțuianu, recent exclus din partidul condus de Liviu Dragnea. Președintele PNL a adăugat că PSD recunoște că a dat greș în respecarea promisiunilor de guvernare, conform Mediafax.

„PSD este un izvor nesecat, citez dintr-un clasic în viață, un fost PSD-ist, un izvor nesecat de maimuțe și de proști. Actuala remaniere este înlocuirea unor proști și a unor slugi cu alți proști și cu alte slugi. Nu este altceva decât o răfuiala între clanurile mafiote din PSD, prin care Dragnea urmărește să îi pedepsească pe baronii răzvrătiți și să îi răsplătească pe baronii care i-au salvat scaunul. Această remaniere nu aduce nimic bun în funcționarea Guvernului, nu va face altceva decât să aducă alți incompetenți, alți oameni care nu au nicio legătură cu domeniul de activitate care își vor desfășura activitatea și care sunt selectați pe unicul criteriu al fidelității, slugărniciei față de Dragnea și față de baronul care va susține candidatura miniștrilor”, a declarat Ludovic Orban, la finalul ședinței de luni a Biroului Executiv al partidului.

Liderul PNL a adăugat că PSD recunoaște, prin remanierea guvernamentală, că a eșuat în respectarea promisiunilor făcute pensionarilor.

„Nu pot să nu remarc că această remaniere conține în sine un mesaj pentru pensionari din partea PSD, și anume, PSD recunoaște că a eșuat în respectarea promisiunilor către pensionari, altfel nu pot să înțeleg de ce Olguța Vasilescu dă bir cu fugiți din ministerul pe care l-a condus pâna acuma și de ce abandonează așa zisa reformă a pensiilor făcută de PSD în timp ce dezbaterea legii pensiilor este în Parlament”, a completat Orban.

În contextul remanierii guvernamentale, liderul liberal a transmis un mesaj parlamentarilor social-democrați, spunându-le că în cazul în care vor să scape de Liviu Dragnea, atunci să voteze moțiunea de cenzură a Opoziției.

„Cu siguranță, purtăm discuții în continuare. Așteptăm și remanierea. Oricum, le transmitem și un mesaj tuturor parlamentarilor PSD care așteaptă ca Dragnea să pice din senin. Atâta timp cât Dragnea va avea Guvernul pe mână, întotdeauna va avea de șpăguit baroni cărora să le câștige încrederea pentru că are ce să le ofere Guvernul. Dacă vor să scape de Dragnera trebuie să voteze moțiune de cenzură a PNL și a Opoziției”, a mai spus Orban.

Ședința Comitetului Executiv Național al PSD este în desfășurare, la ora transmiterii acestei știri.

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, și-a înaintat demisia cu scurt timp înainte de ședință. Totodată, primarul Capitalei, Gabriela Firea, a demisionat din funcția de președinte interimar al PSD București.

Surse politice au declarat, pentru MEDIAFAX, că o variantă de lucru luată în calcul, în ceea ce privește remanierea Cabinetului Dăncilă este ca Lia Olguța Vasilescu să preia portofoliul de la Ministerul Transporturilor.

Citește și: Victor Ponta, reacție FULGER la rezultatele sondajului CURS pe București: 'Am o presimțire politică' .

Sursele politice au declarat că la capitolul variante de lucru au fost vehiculate următoarele nume: Lia Olguța Vasilescu- la ministerul Transporturilor, în locul lui Lucian Șova. Totuși este vehiculat aici și numele lui Mircea Drăghici (trezorier PSD); Marius Budai (deputat, Comisie finanțe-bănci)- la Ministerul Muncii, în locul Liei Olguței Vasilescu; Gabriel Leș (a mai fost ministru al Apărării)- la Apărare, în locul lui Mihai Fifor, care a demisionat; Niculae Bădălău- Ministerul Economiei, în locul lui Dănuț Andrușcă; Ilan Laufer -Ministerul Dezvoltării, în locul lui Paul Stănescu; Alexandru Petrescu - la Ministerul Comunicațiilor, în locul lui Bogdan Cojocaru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.