Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ies la iveală ilegalitățile comise de Twitter în fața utilizatorilor: amenda primită se ridică la 150 de milioane de dolari

Freepik.com
Twitter

Twitter a fost de acord să plătească 150 milioane dolari amendă într-un proces pentru a proteja datele utilizatorilor, se arată într-o declarație comună emisă miercuri de Departamentul de Justiție al SUA, care îndeplinește funcțiile Procuraturii Generale, și ale Comisiei Federale pentru Comerț (FTC).

După cum se arată în declarație, procesul a fost intentat de autoritățile americane în instanța din Districtul de Nord al Californiei. Aceștia susțin că Twitter și-a indus în eroare utilizatorii între mai 2013 și septembrie 2019 cu privire la modul în care intenționează să utilizeze datele lor cu caracter personal.

În special, vorbim despre faptul că Twitter a partajat numerele de telefon și adresele de e-mail ale utilizatorilor săi cu agenții de publicitate, ceea ce nu a fost prevăzut în acordul de utilizare.

Astfel, potrivit autorităților, Twitter a încălcat decretul FTC din 2011 privind protecția datelor cu caracter personal ale utilizatorilor. În plus, guvernul american insistă asupra faptului că Twitter a încălcat obligațiile care decurg din acordurile SUA cu Uniunea Europeană și Elveția privind protecția datelor cu caracter personal ale utilizatorilor.

După cum se indică în declarație, Twitter a fost de acord să plătească penalități de 150 de milioane de dolari, precum și să introducă măsuri sporite pentru a proteja datele cu caracter personal ale utilizatorilor. Acordul la care s-a ajuns între societate și reclamanți trebuie aprobat de instanță.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.