Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

IGPR: Aproximativ 80 de infracţiuni economice, constatate în ultima săptămână

Politia Romana

Poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice din cadrul Poliţiei Române au constatat, în perioada 28 octombrie - 3 noiembrie, aproximativ 80 de infracţiuni economice şi au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de aproape 250.000 de lei. 

Potrivit unui comunicat al IGPR, în urma activităţilor desfăşurate sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice poliţiştii au constatat 78 de infracţiuni economice, de comiterea cărora sunt bănuite 74 de persoane. 

Astfel, poliţiştii au constatat 28 de infracţiuni de evaziune fiscală, câte două fapte de fals în declaraţii, fals intelectual şi abuz în serviciu, câte o faptă de complicitate la evaziune fiscală, fals material în înscrisuri oficiale, instigare la delapidare, complicitate la delapidare, gestiune frauduloasă, precum şi conflict de interese. 

De asemenea, poliţiştii au constatat două infracţiuni privind spălarea banilor, 13 referitoare la Legea nr. 86/ 2006 privind Codul Vamal, şapte înşelăciuni, şapte fapte de delapidare, patru fapte de uz de fals, trei de fals în înscrisuri sub semnătură privată, o infracţiune la Legea nr. 84 /1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice şi una prevăzută de Legea nr. 227 / 2015 privind Codul Fiscal. 

Tot în această perioadă, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au efectuat 70 de percheziţii domiciliare, au pus în aplicare 27 de mandate de aducere şi au aplicat măsuri asigurătorii în valoare de 5.880.000 de lei. 

Totodată, au aplicat 115 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 249.300 de lei. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.