Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ilie Sârbu nu vrea dezbatere electorală în propriul oraş. Mesaj pentru Iohannis

ilie sarbu

Ilie Sârbu, liderul senatorilor PSD şi socrul lui Victor Ponta, a declarat la RFI că în opinia sa, Klaus Iohannis ar avea tot interesul să participe la dezbaterile cu Victor Ponta. Sârbu este de părere că primarul Sibiului trebuie să accepte dezbaterile televizate propuse de Ponta. Dacă nu se va adopta această variantă, liderul social-democrat crede că echipele pot găsi şi o variantă de compromis. Ilie Sârbu nu pledează pentru o dezbatere la Timişoara, deşi acesta este oraşul în care s-a consacrat (a fost în trecut preşedinte PSD Timiş şi preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş).

"Aţi văzut declaraţiile premierului, care a spus clar: patru dezbateri la televiziunile importante de ştiri din România, luni, marţi, miercuri şi joi (...). În mod firesc, în mod normal, dânsul (Klaus Iohannis - n.r.) ar trebui să vină în faţa oamenilor, să vadă ce program de ţară are, cum se manifestă într-o dezbatere (...). Din punctul meu de vedere, cel mai interesat dânsul ar fi, că are de recuperat foarte mult, nu plecăm chiar de la 0-0. Sigur, startul se dă de la 0-0, dar totuşi s-a creat o stare de spirit, s-a văzut rezultatul din primul tur", spune Ilie Sârbu, la RFI.

Sârbu consideră că "sunt multe lucruri pe care nu le-a lămurit. Eu nu mă refer aici la scandaluri, Doamne fereşte, nu mai facem emisiuni în care să ne întrebăm unii pe alţii la ce SPA am fost noaptea sau din ce unitate de Securitate a făcut parte. Discuţiile să fie direcţionate spre ceea ce aşteaptă electoratul de la noi, să vadă care e programul tău, ce gândeşti tu despre viitorul acestei naţiuni (...). Nu ne ducem cu ideea scandalului, să ne numărăm casele sau alte lucruri".

Ilie Sârbu crede că "cele două echipe pot să găsească şi o variantă de compromis, însă nu ştiu dacă noi trebuie să acceptăm mereu compromisuri la lucrurile clare. Când e o chestie complicată, dacă era asediat Bucureştiul şi se găsea o soluţie de compromis, unde ne ducem, în ţară, ce facem? Iluziile astea că dacă într-o anumită zonă ai avut un anumit rezultat eşti privilegiat nu cred că ne duc la ceea ce ne dorim noi ca cetăţeni, nu ăsta-i scopul. Trebuie să te prezinţi vertical, aşa cum eşti tu şi să spui ce gândeşti. Nimeni nu-l cheamă la spânzurătoare. Ştiu că are tracul ăsta".

Candidatul PSD la Preşedinţie, Victor Ponta, a propus patru dezbateri televizate, la Realitatea TV, România TV, Antena 3 şi B1 TV.

De partea sa, candidatul ACL, Klaus Iohannis, a propus o singură dezbatere, la Universitatea de Vest din Timişoara.

Vezi şi: Interviu cu rectorul care i-a invitat pe Ponta şi Iohannis la dezbatere în Timişoara

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.