Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iliescu urmărit penal pentru Mineriadă. Stănculescu și Măgureanu au calitatea de suspecți

iliescu

iliescu

UPDATE: Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție i-a solicitat președintelui Klaus Iohannis aviz pentru punerea sub acuzare a lui Victor Atanasie-Stănculescu, informează Digi 24.

Fostul președinte Ion Iliescu este urmărit penal în dosarul Mineriadei. În același dosar, fostul ministru al Apărării, Victor-Atanasie Stănculescu și fostul șef al SRI, Virgil Măgureanu, au calitatea de suspecți. Toți trei au fost audiați astăzi la Parchetul General.

Fostul preşedinte Ion Iliescu este urmărit penal în dosarul mineriadei din iunie 1990, pentru infracţiuni contra umanităţii, respectiv reprimarea violentă a manifestaţiei din Piaţa Univeristăţii, soldată cu decesul a patru persoane şi rănirea prin împuşcare a altor trei, precum şi vătămarea corporală şi lipsirea de libertate a aproximativ 1.000 de persoane.

Surse judiciare citate de Mediafax susțin că fostului președinte i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile, iar acesta va fi chemat din nou la Parchetul instanţei supreme, în perioada următoare, pentru declaraţii în  dosar.

De asemenea și Virgil Măgureanu a fost astăzi la Parchetul General, având deocamdată calitatea de suspect. La ieșirea de la Parchetul General, el a declarat că este „benefic” faptul că s-au reluat cercetările, pentru a se reconstitui „conform adevărului, toate câte s-au întâmplat”.

La Parchet a ajuns astăzi și fostul ministru al Apărării, Victor-Atanasie Stănculescu, de asemenea acuzat în dosar pentru crime împotriva umanității. La ieșirea de la audieri el a declarat că se afla în Germania în timpul mineriadei din 1990 și nu a confirmat faptul că a fost pus sub urmărire penală în acest dosar, afirmând că are doar calitatea de suspect.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.