Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Imagine inedită cu Nicolae Ciucă - Liderul PNL, observator ONU în Africa în 1996

Radu Pop
nicolae ciuca 1996

De Ziua Organizației Națiunilor Unite (ONU), 24 octombrie, un fost membru al unei misiuni ONU în Angola publică o imagine cu actualul președinte al PNL, Nicolae Ciucă. Imaginea este din 1996, când căpitanul (pe atunci) Nicolae Ciucă era observator din partea ONU. „Fiind în preajma dânsului, simțeam încrederea pe care o transmitea, calitățile de lider pe care le avea pe baza empatiei și a profesionalismului, în jurul dânsului militarii se simțeau în siguranță dând încredere echipei”, scrie pe Facebook Lucian Florea, actual manager al unui spital din județul Dolj.

„În anul 1996, participam la prima misiune internațională a Batalionului 26 Infanterie, Neagoe Basarab, în Angola, în cadrul misiunii ONU, UNAVEM III.

A fost o mare onoare dar și responsabilitate(precizată de dl lt. col. ION PĂLȘOIU, încă de la aprobarea raportului personal) fiind o mândrie că făceam parte din această unitate de elită a Armatei Române.

Făcând parte din structura logistică, pe lângă responsabilitățile privind asigurarea suportului logistic(asigurat de firma ESKO, cu sediul în Africa de Sud) a fost înființată și o școală românească în localitatea Lubango, unde copiii angolezi primeau educație și hrană.

Atunci, 1996, la Lubango, cunoșteam un ofițer roman, observator al României din partea ONU, pe căpitanul @Nicolae Ionel Ciucă.

De la primul salut militaresc și prima strângere de mână, am simțit jovialitatea, bunătatea, dar mai ales empatia pe care o transmite, copiilor angolezi li se citea bucuria în ochi, aceștia fiind acaparați de apropierea ofițerului român, de modul de interacțiune al căpitanului de atunci, Nicolae CIUCĂ.

Fiind în preajma dânsului, simțeam încrederea pe care o transmitea, calitățile de lider pe care le avea pe baza empatiei și a profesionalismului, în jurul dânsului militarii se simțeau în siguranță dând încredere echipei.

Principiile militare de patriotism, de devotament, de loialitate, de onestitate, de corectitudine au fost motivele care au stat și stau la baza relației de prietenie și respect, așa cum este descrisă ,,prietenia virtuoasă" de marele filozof grec Aristotel, care spune că ,,se bazează pe recunoașterea reciprocă a meritelor pe care toată lumea le apreciază, fiind nevoie de timp pentru a fi construită" și nu pe beneficii efemere”, scrie Lucian Florea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.