Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

IMM-urile din domeniul HoReCa s-au reunit la Târgul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, ediţia 2023

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului
Targul IMM

Ediția de anul acesta a Târgului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii organizat la Constanța de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului a fost destinată sprijinirii antreprenorilor din domeniul HoReCa. Peste 100 de IMM-uri și-au prezentat produsele și serviciile în perioada 24-26 noiembrie, în incinta Pavilionului Expozițional Constanța.

„Cred că destinație mai bună pentru un târg destinat industriei HoReCa nu poate fi, deși este la sfârșit de sezon. Împreună cu dumneavoastră, cu producătorii de tradiție în domeniul echipamentelor de bucătărie din inox, a celor care fac saltele, diverse dotări pentru hoteluri etc. vom reuși să avem servicii mai bune pentru turiști. Pentru că serviciile bune țin și de salteaua pe care dormim, și de ceaiul pe care îl bem, și de mâncarea pe care o gustăm. Cu totul, în ansamblu, trebuie să facă parte din povestea de succes pe care vrem să o spunem pe litoralul românesc. Astfel încât, anul viitor să avem un sezon estival care să aducă, pe de o parte, acel grad de satisfacție turiștilor din România, și pe de altă parte să poată să susțină toată industria HoReCa din această zonă a țării. Le doresc tuturor firmelor participante la târg să aibă cât mai mulți vizitatori și să încheie cât mai multe contracte, pentru ca aportul industriei HoReCa să fie cât mai substanțial la PIB-ul României, ca parte a creșterii economice. Acest lucru putem să îl facem doar printr-un dialog mai susținut și prin evenimente cum este acest târg destinat întreprinderilor mici și mijlocii din industria ospitalității“, a declarat Ștefan Radu Oprea, ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.

Cele peste 100 de firme care au participat la târg au beneficiat de participare gratuită, precum și de o o sumă forfetară ȋn valoare de 2.500 lei/beneficiar. Banii au putut fi folosiţi pentru cheltuielile destinate deplasării şi cazării participanţilor prezenţi la TIMM ediţia 2023 pe întreaga perioadă de desfăşurare a evenimentului.

content-image

În cadrul Târgului Întreprinderilor Mici și Mijlocii din Constanța au participat și firme din domenii conexe domeniului HoReCa. Printre acestea s-au aflat companii care activează în domeniul producției de echipamente profesionale, de mobilier dedicat acestui domeniu, prestatori de servicii de curățenie și de amenajări interioare și exterioare, furnizori de alimente, dar și companii de recrutare de personal.

„Omul gospodar își face vara sanie și iarna car și trebuie să ne pregătim pentru viitorul sezon estival în această perioadă. Ideea de a veni cu acest târg la Constanța este binevenită pentru că am găsit aici locul ideal pentru a organiza un astfel de eveniment, care se adresează nu doar litoralului, ci și celorlalte zone ale țării, cu echipamentele și produse fabricate aici, în România. «Cumpără românește» înseamnă să producem în România, iar orice companie participantă care va încheia mai multe contracte va însemna, până la urmă, locuri de muncă mai stabile și mai bine plătite. Aceasta este ținta noastră. Îmi doresc ca anul viitor să avem acel raport calitate-preț al serviciilor care să facă turiștii din România să aleagă ca destinație pentru relaxare litoralul românesc și să nu mai fie atât de atrași de altele“, a mai precizat ministrul Ștefan Radu Oprea.

Sectorul întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM) reprezintă peste 99% din totalul firmelor care îşi desfăşoară activitatea în România şi contribuie cu 55% la PIB-ul ţării. Târgul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii Constanța este organizat cu obiectivul de a promova antreprenoriatul şi de a stimula dezvoltarea afacerilor din diferite industrii.

content-image

———————————-

Programul pentru organizarea Târgului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii este un program multianual de încurajare şi de stimulare a înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii. Acesta este implementat de către Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT), prin intermediul Agenţiilor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii (AIMM).

Agenţia pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii Constanța este organizată şi funcţionează ca organ de specialitate al administraţiei publice, cu personalitate juridică, aflat în subordinea Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.