Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Impactul generat de restricțiile anti-COVID din a doua carantină din Germania va fi semnificativ

Al Jazeera
Angela Merkel

Impactul generat de noile restricţii din a doua perioadă de carantină de anul acesta din Germania asupra business-urilor va fi semnificativ, în special pentru sectoarele de agrement şi entertainment şi lucrătorii independenţi, scrie Deutsche Welle.

Cancelarul Angela Merkel a anunţat săptămâna trecută că afacerile afectate vor primi 10 miliarde de euro pentru a trece cu bine peste perioada de lockdown. Astfel, firmele cu maxim 50 de angajaţi şi liber profesioniştii vor încasa până la 75% din salariu, potrivit mediafax.ro.

Citește și: Raed Arafat: ‘Petrecerile, aniversările și sărbătorile sunt interzise. Poliția are baza legală ca să dea amenzile pe tulburarea liniștii publice’

Însă ajutorul este modest prin comparaţie cu pachetul anunţat la începutul pandemiei, în valoare de 750 de miliarde de euro.

„Cel mai probabil, a doua carantină va genera efecte negative şi pentru alte sectoare, cum ar fi retail-ul, de vreme ce o bună parte din oameni vor rămâne acasă chiar dacă le este permis să intre în centrele comerciale”, spune Tobias Hentze, senior economist în cadrul Institutului German pentru Economice, adăugând că şansele ca măsurile să fie extinse sunt destul de mari.

Citește și: Traian Băsescu: ‘Oamenii nu înțeleg, specialiștii nu le explică, nici guvernul. Nu e suficient să ai masca pe gură, poate doar să te protejezi pe tine’

În consecinţă, noile restricţii pot reprezenta ultima picătură pentru retailerii germani, care se bazează masiv pe săptămânile dinainte de Crăciun şi Anul Nou.

Autorităţile deţin o rezervă de 50 de miliarde de euro în cazul în care măsurile vor fi extinse şi în luna decembrie, însă guvernul nu este sigur că retailerii, restaurantele, sălile de fitness şi cinematografele vor fi protejate în primele luni din 2021, când profiturile vor fi deveni o amintire îndepărtată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.