Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Împăratul Japoniei a efectuat ultimul ritual înainte de ascensiunea la tron

dw
naruhito

Împăratul japonez Naruhito a efectuat ultimul ritual pentru ascensiunea sa la tron în noaptea de joi spre vineri, o ceremonie nocturnă învăluită în secret care a stârnit controverse în societatea japoneză seculară din cauza conotaţiilor sale religioase, relatează DPA.

În timpul ceremoniei Daijosai, împăratul i-a mulţumit zeiţei soarelui Amaterasu Omikami pentru recolta de orez într-un altar special ridicat în acest scop în palatul său din Tokyo.

Potrivit tradiţiei şi mitologiei japoneze, împăratul este cu acest prilej singur în spirit cu zeiţa într-o cameră în care se află doar un pat.

După ceremonia care a luat sfârşit cu puţin timp înainte de zorii zilei de vineri, Naruhito, în vârstă de 59 de ani, care i-a urmat la tron tatălui său Akihito, în vârstă de 85 de ani, pe 1 mai, a intrat oficial în linia împăraţilor japonezi.

Nicio informaţie nu a fost furnizată cetăţenilor japonezi privind ceea ce se întâmplă în timpul Daijosai. Practic, împăratul află detaliile ritualului de la predecesorul său.

În jur de 675 de martori au fost invitaţi la ceremonie, inclusiv lideri politici şi din serviciul civil.

Altarul construit pentru ceremonie va fi dezasamblat acum că ceremonia s-a încheiat, notează DPA.

Criticii acuză faptul că ceremonia profund religioasă este suportată integral de stat, deşi constituţia Japoniei de după război stipulează că trebuie să existe o separaţie strictă între stat şi religie.

Ceremonia din noaptea de joi spre vineri a fost ultima din cele trei care oficializează ascensiunea lui Naruhito la tronul Japoniei, notează DPA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.