Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În ciuda protestelor masive, Macron a promulgat controversata lege privind reforma codului muncii

Elle
Emmanuel Macron

Preşedintele francez Emmanuel Macron a promulgat vineri controversata lege privind reforma codului muncii, unul din proiectele sale emblematice în domeniul economic menit să "transforme" Franţa prin creşterea "flexibilităţii" pieţei muncii, relatează AFP şi Reuters, potrivit Agerpres.

Şeful statului a semnat solemn cele cinci decrete reunite în legea de reformă a pieţei muncii la Palatului Elysee, sediul preşedinţiei franceze, în cadrul unei ceremonii oficiale transmise în direct de televiziune. 

Aceste ordonanţe reprezintă "o reformă profundă şi fără precedent a pieţei muncii, indispensabilă economiei şi societăţii noastre", a declarat Macron după ce a semnat legea. 

Aspru criticată de sindicatele franceze care consideră că reforma slăbeşte poziţia angajaţilor în faţa patronilor, ea oferă "soluţii pragmatice pentru întreprinderile foarte mici şi întreprinderile mici şi mijlocii", a spus Macron, reamintind că "acestea sunt cele care creează cele mai multe locuri de muncă". 

"Efectele vor fi structurate pe ocuparea forţei de muncă, mai ales pentru cei mai tineri", a promis Macron, care a prezentat de la început această reformă ca fiind un remediu împotriva "şomajului în masă". Rata şomajului este de 9,6% în Franţa, comparativ cu o medie de 7,8% în Europa. 

Ca un răspuns indirect adresat sindicatelor care au organizat ample manifestaţii de protest pe teritoriul Franţei, Macron a dat asigurări că reforma "introduce noi drepturi pentru angajaţi şi reprezentanţii acestora". 

Reforma prevede creşterea "flexibilităţii" reglementărilor pe piaţa muncii, limitarea plăţilor pentru concedierile considerate injuste, o mai mare libertate pentru companii de a face angajări şi disponibilizări şi permite companiilor mici, care au sub 50 de angajaţi, să negocieze direct cu personalul sau cu reprezentanţii săi aleşi, mai degrabă decât cu sindicatele.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.