Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În colaborare cu Arhiepiscopia Alba Iuliei, elevi din județul Mureș au desfășurat o acțiune de ecologizare

Departamentul de tineret al Arhiepiscopiei Alba Iuliei și tinerii voluntari de la Școala Gimnazială „Al.I. Cuzaˮ din Târgu-Mureș și de la Școala Gimnazială Petelea au desfășurat luni o amplă acțiune de ecologizare a spațiilor publice din localitățile lor.

Activitatea a reunit peste 90 de elevi și cadre didactice, care au colectat deșeurile din spațiile publice de promenadă și de recreere, din jurul blocurilor și caselor și de pe străzile principale din cartierul Unirii al municipiului Târgu-Mureș, precum și de pe raza localității Petelea, scrie basilica.ro.

Elevii au strâns zeci de saci menajeri plini cu gunoaie. Acțiunea lor a urmărit responsabilizarea oamenilor cu privire la menținerea unui mediu înconjurător sigur și curat, cu privire la protejarea naturii, la respectarea și aprecierea acesteia ca fiind darul lui Dumnezeu pentru această viață pământească.

Totodată, trebuie să înțelegem cu toții că noi suntem responsabili de viitorul acestei planete și de dezvoltarea durabilă, care înseamnă satisfacerea nevoilor prezentului fără a compromite posibilitatea generațiilor viitoare de a-și satisface propriile nevoi, au transmis organizatorii și participanții.

„Trebuie să conștientizăm că, fără un comportament civic și moral adecvat, nivelul calității vieții noastre va înregistra scăderi tot mai mari, care inevitabil își vor pune amprenta asupra sănătății trupești și sufletești”, au mai transmis aceștia.

Acțiunea a avut loc sub coordonarea directorilor celor două unități de învățământ, prof. Ioana Maria Bucur (Școala Gimnazială „Al. I. Cuzaˮ Târgu-Mureș), respectiv prof. Carmen Nicoară (Școala Gimnazială Petelea), a prof. Camelia Turcu și a părintelui Silviu Jimborean, Inspector de tineret pentru județul Mureș. La activitate au colaborat și cadre didactice care predau la cele două școli.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.