Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În creștinătatea noastră nu sunt extreme – IPS Teodosie la hramul Catedralei din Constanța

Arhiepiscopul Teodosie a subliniat luni, în cuvântul adresat la hramul Catedralei din Constanța, că noi, românii, suntem „frământătura apostolilor” și de aceea în creștinătatea noastră nu sunt extreme, potrivit basilica.ro.

Image may contain: 1 person, standing and outdoor

Arhiepiscopul Tomisului a semnalat că toți apostolii (cu excepția Sfântului Ioan) au suferit moarte martirică și aceasta i-a ridicat la ceruri și i-a făcut rugătorii și mijlocitorii noștri.

„Să nu ne lipsim de dragostea apostolilor!”, a îndemnat ierarhul.

„Noi suntem frământătura apostolilor. Aici nu a venit nici Petru, nici Pavel, dar a venit Andrei, fratele lui Petru. Noi suntem o ofrandă a Celui Întâi-Chemat, frate al Sfântului Petru. Și de aceea trebuie să fim bucuroși că avem un creștinism atât de curat, natural, venit într-un mod firesc”.

„De aceea, în creștinătatea noastră nu sunt extreme, suntem așezați”, a spus părintele arhiepiscop.

Citește și: Directorul Spitalului Colentina ÎL CONTRAZICE pe Horațiu Moldovan: Pacienții cu boli GRAVE ar mai fi trăit 30 de ani dacă nu luau coronavirus

„Sigur că sunt oameni care se răzvrătesc, care se îndoiesc, dar cei care sunt oamenii Bisericii sunt oameni așezați în post, în rugăciune, în credință”.

„Rămâneți în această așezare apostolică, o așezare sfântă și bună”, a recomandat IPS Teodosie.

La finalul slujbei de hram, absolvenții Facultății de Teologie din Constanța, promoția 2020, au depus jurământul de credință față de Biserică.

Catedrala a fost construită între anii 1883-1885 ca prima Biserică românească în oraşul Constanța după Războiul de Independenţă din 1877. Planurile de construcţie aparţin renumitului arhitect român I. Mincu, cunoscut în mod deosebit pentru stilul iniţiat în arhitectura românească.

Biserica are formă de treflă cu elemente arhitectonice eclesiastice, într-un ansamblu care scoate în evidenţă trei turle bine proporţionate cu restul clădirii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.