Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În municipiul Mediaş se vor construi 80 de apartamente sociale cu fonduri europene

basilica.ro
oras case casa comunitate

Primăria municipiului Mediaş a anunţat, vineri, că în următorii doi ani va construi opt blocuri cu un număr total de 80 de apartamente sociale, o investiţie evaluată la peste 19 milioane de lei, din fonduri europene.

"Descrierea proiectului 'Construcţie locuinţe sociale colective, inclusiv utilităţi şi amenajări exterioare loc de joacă, str. Baia de Nisip': Valoarea totală a obiectivului de investiţii propus este de 19.148.807,84 lei inclusiv TVA, iar durata de execuţie este de 29 de luni. Grupul ţintă vizat este comunitatea locală marginalizată a Municipiului Mediaş, iar activităţile concrete care se vor desfăşura în cadrul proiectului constau în: Construirea pe str. Baia de Nisip a unui ansamblu de 8 imobile cu un număr total de 80 apartamente (din care 32 de apartamente cu 3 camere, 32 de apartamente cu 2 camere şi 16 apartamente cu 1 cameră) şi a unui număr de 40 de locuri de parcare supraterane; Revitalizarea unui spaţiu abandonat, neutilizat prin crearea şi amenajarea unui loc de joacă pentru copii, şi totodată crearea unor spaţii de recreere şi activităţi sportive pentru persoanele adulte din zonele marginalizate", se precizează în comunicatul remis Agerpres.

Primarul municipiului Mediaş, Gheorghe Roman, a declarat că vor fi demolate locuinţele sociale de pe strada Tineretului şi vor fi construite altele noi, pe strada Baia de Nisip.

"Dacă în mandatul trecut, după o muncă în echipă, am reuşit să promovăm proiecte importante pentru modernizarea oraşului, proiecte care se referă la reabilitarea infrastructurii rutiere, la modernizarea zonei centrale a oraşului, modernizarea unor clădiri şi construirea unor zone de agrement, în acest mandat am început să semnăm aceste contracte şi sigur că îmi propun ca până la finalizarea celui de-al doilea mandat, toate aceste investiţii promise în campania electorală, să fie duse la bun sfârşit. Astăzi am semnat două contracte, pe care le-am promis încă din anul 2017, două contracte pe fonduri europene, dintre care unul se referă la construirea unor locuinţe sociale pe strada Baia de Nisip şi mergem astfel mai departe cu ideea de a construi aici locuinţe sociale şi de a demola blocurile de pe strada Tineretului", a declarat primarul Gheorghe Roman.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.