Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În plin context internațional EXPLOZIV, Vladimir Putin a ORDONAT: Vrea cele mai moderne arme

interfax
putin

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a ordonat luni echiparea armatei şi a flotei ţării sale cu armele "cele mai moderne" în scopul întăririi capacităţii acestora, transmite AFP.

"Armata noastră şi flota noastră trebuie să aibă armele cele mai moderne", a declarat Putin, într-o reuniune cu responsabili ai sectorului militar şi ai celui tehnic, la Soci, în sud-vestul ţării, precizând că acestea trebuie fabricate de companii ruse.

Citește și: Transfer istoric la FCSB: Ce sumă uriașă i-a intrat în cont patronului Gigi Becali

Trebuie ca aceste arme "să fie de aceeaşi calitate sau, chiar mai bine, să fie superioare celor similare străine", a subliniat el.

"Dacă vrem să fim în frunte, dacă vrem să învingem, trebuie să fim cei mai buni", a explicat preşedintele Rusiei, scrie agerpres.ro.

Citește și: EXCLUSIV! Statul paralel există! Vezi cine face parte de fapt din el – detalii interesante

Această declaraţie apare într-un moment în care relaţiile dintre Rusia şi Occident, în special cele cu Washingtonul, sunt la cel mai scăzut nivel de la sfârşitul Războiului Rece din cauza conflictelor din Siria şi Ucraina.

În ultimele luni, Rusia şi-a accelerat testele cu rachete balistice, şi-a afişat puterea militară şi a desfăşurat numeroase arme şi echipamente în Siria, ţară unde intervine din septembrie 2015, notează AFP.

Citește și: Surprize, surprize! Cine-i va lua locul Laurei Codruța Kovesi la șefia DNA

La începutul lunii septembrie, în acest an, Rusia a efectuat cu aliatul său belarus importante exerciţii militare comune la porţile Uniunii Europene, intitulate Zapad 2017. Aceste manevre au implicat 12.700 soldaţi, potrivit Moscovei, dar NATO a estimat o participare de peste 40.000 de soldaţi.

Bugetul alocat apărării naţionale a fost de 4,7% în 2016, dar, în contextul căderii preţului petrolului, acesta trebuie să fie redus, pentru a atinge 2,9% în 2019, la care se adaugă o parte deloc neglijabilă de fonduri "secrete" nealocate (17% din cheltuieli în 2017), în realitate destinate mai ales armatei, conchide AFP.

Citește și: Revoluție în comerțul online: Ce profit uriaș le-a adus cel mai mare eveniment de shopping din an celor de la eMAG .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.