Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În plin SCANDAL internațional, Benjamin Netanyahu cedează și ia o decizie neașteptată: A căzut la înțelegere cu ONU

Benjamin Netanyahu

Israelul a anunţat luni că a anulat un proiect controversat de expulzare a migranţilor africani, semnând un acord cu ONU pentru reinstalarea unei părţi a acestora în ţări occidentale, transmite AFP.

'Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi şi Israelul au ajuns la un acord ce permite plecarea a cel puţin 16.250 de migranţi africani spre ţări occidentale, în timp ce statul Israel va regla statutul celor care vor rămâne pe loc', menţionează un comunicat al biroului premierului israelian Benjamin Netanyahu, fără a nominaliza ţările respective, scrie agerpres.ro.

Citește și: Noi informații despre Programul „Prima Casă”! Reprezentanţii Fondului de Garantare a Creditelor au spus TOT

Guvernul Netanyahu prevăzuse să le acorde termen migranţilor până la începutul lui aprilie să aleagă ori să plece - în ţara de origine sau într-un stat terţ -, ori să fie încarceraţi pe termen neprecizat.

Planul guvernamental a declanşat numeroase critici, mai ales din partea Înaltului Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR).

Citește și: Planul de PR împotriva lui Liviu Dragnea. Miza: Mihai Fifor! Adevărul despre remanierile din Guvern

Potrivit Ministerului de Interne israelian, în această ţară trăiesc în prezent 42.000 de migranţi africani, cei mai mulţi originari din Sudan şi Eritreea. Jumătate dintre ei - femei şi copii - nu erau ameninţaţi de acest plan.

Marea majoritate a migranţilor au sosit după anul 2007, infiltrându-se prin Sinaiul egiptean. Între timp, frontiera permeabilă de atunci cu Egiptul a deveni aproape ermetică.

Citește și: Dezvăluire GREA! Zeci de mii de hectare din România, POLUATE cu petrol!

Africanii s-au instalat în număr mare în cartierele sărace din Tel Aviv.

'Acordul semnat cu UNHCR permite anularea imediată a expulzărilor către un stat terţ, aşa cum era prevăzut în planul precedent', mai indică biroul premierului.

Citește și: Solicitare URGENTĂ către președintele Iohannis! Cui i-ar putea decide soarta șeful statului

Potrivit aceluiaşi comunicat, mii de migranţi africani ar urma să obţină un statut care să le permită legalizarea situaţiei lor în Israel.

O purtătoare de cuvânt a UNHCR a confirmat pentru Reuters convenirea unui acord cu Israelul, însă nu a furnizat detalii.

Citește și: EXCLUSIV!Medicul oncolog Andrei Popescu trage semnalul de alarmă: “Nu există nicio structură politică gata să susțină generarea și implementarea unor standarde în sănătate!” .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.