Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În urma morţii reputatului coregraf britanic Liam Scarlett a fost deschisă o anchetă

theguardian,com
Liam Scarlett

O anchetă a fost deschisă în cazul morţii reputatului coregraf britanic Liam Scarlett, la vârsta de 35 de ani, care fusese spitalizat din cauza unui stop cardiac, informează BBC.

Scarlett, care părăsise primăvara trecută Royal Ballet după apariţia mai multor acuzaţii de comportament sexual neadecvat, a murit la Ipswich Hospital, pe 16 aprilie.

Royal Ballet din Londra l-a exonerat după o anchetă independentă, însă coregraful a părăsit compania. Scarlett se alăturase ei în 2006, ca dansator, şi s-a retras şase ani mai târziu pentru a se concentra pe coregrafie. Artistul în rezidenţă a creat unele dintre cele mai importante spectacole recente ale companiei, inclusiv o nouă producţie „Swan Lake”, în 2018.

El a fost suspendat din post în august 2019, după ce au fost formulate pe numele său mai multe acuzaţii de comportament neadecvat faţă de studenţi. Drept urmare, şi Queensland Ballet din Australia a renunţat să mai lucreze cu el. Cu o zi înainte de decesul lui, Royal Danish Theatre a anunţat că anulează producţia plănuită pentru baletul „Frankenstein”, pentru care Scarlett era coregraf invitat, după ce au apărut acuzaţii privind comportamentul lui faţă de echipa de aici care vizau momente din 2018 şi 2019.

În faţa judecătorului legist a fost precizat că el a fost dus la spital pe 12 aprilie „după o încercare de se spânzura”.

„După discuţii cu familia lui a fost decis că era mai bine pentru el să oprim tratamentul activ şi să îi oferim susţinere având în vedere prognosticul nefavorabil”, a fost declarat în faţa judecătorului. Acesta a suspendat cazul în aşteptarea unei analize interne a dosarului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.