Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un AVION al MApN care transporta către Spania MĂȘTI cumpărate de România a fost ÎNTORS la sol

ultima ora

Un avion al MApN a fost întors la sol, după ce decolase spre Spania. Aeronava Spartan ducea 90.000 de măști cumpărate de DSU cu bani de la UE  în Spania, când echipajul de bord a sesizat probleme și a cerut să aterizeze. Cursa va fi reluată mâine, conform Antena 3.

O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române a decolat azi dimineaţă, de la Baza 90 Aeriană Otopeni spre Madrid pentru a transporta 90 mii de măşti de protecţie tip FFP 2, transmite IGSU, conform Mediafax.

Citește și: Bogdan Anicescu, traducătorul pentru surdo-muți: Ce 'piedici' îi pun Marcel Vela și Raed Arafat

Materialele sunt parte din rezerva de contramăsuri medicale pentru epidemia de COVID-19 cumpărate de România pe baza unui grant în valoare de 10 milioane euro semnat de DSU/IGSU cu Comisia Europeană.

Comisia Europeană a trimis DSU o invitație pentru a constitui în România o rezervă de contramăsuri medicale pentru epidemia de COVID-19.

Astfel, aceste stocuri aflate în gestiunea IGSU vor fi puse la dispoziţia statelor membre (inclusiv România) şi partenere ale Mecanismului de Protecţie Civilă al Uniunii, în baza unei solicitări, în caz de ameninţare gravă la adresa sănătăţii.

În funcţie de nevoi, Comisia Europeană urmează să decidă unde vor fi folosite echipamentele din rezerva de contramăsuri medicale pentru epidemia de COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.