Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie anunţă OFICIAL că NU vrea desfiinţarea SIIJ

iccj

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a transmis Ministerului Justiţiei că majoritatea judecătorilor ICCJ, consultaţi la solicitarea MJ, sunt pentru amendarea prevederilor legale care reglementează funcţionarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie. De asemenea, judecătorii ICCJ s-au exprimat pentru menţinerea dispoziţiilor privind pensionarea anticipată.

Reprezentanţii ICCJ au transmis, vineri seară, că la instituţie a fost înregistrată o solicitare din partea Ministerului Justiţiei, cu termen de răspuns 30 noiembrie, referitoare la patru aspecte: 1- pensionarea anticipată; 2 - compunerea completurilor de apel la instantele inferioare; 3 - durata INM; 4 - functionarea SIIJ.

"În acest context au fost consultaţi toţi judecătorii ICCJ prin intermediul preşedinţilor de secţie, care au procedat la comunicarea adresei MJ către judecatori, precum şi discuţii individuale. Preşedinţii de secţii au comunicat rezultatul consultărilor. În urma centralizării, majoritatea opiniilor exprimate au fost dupa cum urmează: Pentru pct 1 - menţinerea dispozitiilor; Pct 2 abrogare; Pct 3 abrogare; Pct 4 amendarea prevederilor legale care reglementează activitatea SIIJ", se arată în comunicatul ICCJ.

Răspunsul în acest sens a fost comunicat către ministrul Justiţiei.

Ministrul a trimis o scrisoare prin care cerea magistraţilor ca, până în 30 noiembrie, să-şi exprime punctul de vedere cu privire la mai multe aspecte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.