Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă o lovitură pentru Alexander Adamescu, după arestare: Soţia lui Dan Adamescu a câştigat în instanţă două treimi din avere

arhiva personala
Carmen Adamescu

Fiul milionarului Dan Adamescu, Alexander Adamescu, mai primeşte o lovitură exact în perioada în care a fost arestat la Londra. Carmen Adamescua câştigat în instanţă 62,5% din averea milionarului decedat anul trecut, din postura de văduvă moştenitoare.

Decizia a fost pronunţată de secţia a V-a Civilă a Tribunalului Bucureşti.

Una dintre afacerile de zeci de milioane de euro anual a familiei Adamescu este Unirea Shopping Center.

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat joi că Alexander Adamescu, fiul lui Dan Adamescu, a fost arestat în Marea Britanie, după ce el a prezentat unei instanţe din Londra, în cursul judecării procedurii de extrădare, un document emis în aparenţă de Administraţia Naţională a Penitenciarelor, document neasumat însă de această instituţie.

Dan Adamescu s-a stins din viaţă în ianuarie 2017, într-o clinică privată, unde era internat sub pază. Executa, din primăvara lui 2016, o pedeapsă cu închisoarea pentru dare de mită. Sentinţa a venit după o anchetă începută în 2014. La un an de la sentință, soția sa, Carmen, a cerut în instanţă desfacerea căsătoriei şi o parte din avere.

În plin proces de divorţ, cu miza estimată la peste 800 de milioane de euro, procurorii au deschis încă un dosar pe numele omului de afaceri. I-au pus toată averea sub sechestru.

MINUTA:

Respinge ca nefondat apelul declarat de apelantul-pârât şi continuat de moştenitorul Adamescu Bogdan Alexander. Admite apelul declarat de apelanta-reclamantă. Schimbă în parte sentinţa civilă apelată, în sensul că ia act de încetarea căsătoriei, la data de 23.01.2017. Dispune închiderea dosarului. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei civile apelate. Definitivă. Soluţie pusă la dispoziţia părţilor azi, 28.03.2018, prin mijlocirea grefei tribunalului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.