Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă un posibil caz cu varianta sud-africană în România: nu are legătură cu cele două cazuri confirmate deja

timesofisrael.com
vaccin covid-19 coronavirus sars-cov-2

După ce la începutul acestei luni au fost confirmate două cazuri cu tulpina sud-africană, în București și Pitești, acum există o suspiciune și la Oradea. Cei trei oameni nu au avut legătură între ei. Suspiciunea la cazul din Oradea a apărut la o persoana care a fost testată marţi, 9 martie, la o unitate medicală privată, Resident Laboratory, care prelucrează teste RT-PCR, dar realizează şi aşa-numite "secvenţieri" pentru identificarea diferitelor tulpini ale virusului, informează ebihoreanul.ro.

După confirmarea infectării cu coronavirusul, acest laborator a comunicat Direcţiei de Sănătate Publică faptul că există suspiciuni de infectare cu tulpina "sud-africană", a explicat, miercuri, BIHOREANULUI dr. Daniela Rahotă, directorul executiv al DSP Bihor. "Ieri (n.r. – marţi) a fost efectuat un test pentru detectarea infectării cu Covid la respectiva unitate privată, care ne-a comunicat că are o suspiciune de tulpină sud-africană", a declarat dr. Rahotă. Potrivit şefei DSP Bihor, în cazul bărbatului bănuit de infectare cu tulpina sud-africană a fost făcută o anchetă epidemiologică, din care a rezultat că acesta a călătorit doar în Ungaria. "Este vorba despre o persoană care este asimptomatică şi care se află în izolare la domiciliu, fără să necesite tratament", a precizat dr. Rahotă.

Citește și: VIDEO - Simona Halep a fost huiduită de fanii de la meci, după o declarație care nu i-a mulțumit

Pe de altă parte, şefa DSP Bihor a precizat că procesul de secvenţiere făcut de Resident Laboratory "durează două săptămâni", aşadar este vorba, cel puţin în prezent, doar despre o suspiciune.  De asemenea, dr. Rahotă a afirmat că orădeanul suspect de infectare cu tulpina sud-africană a fost de acord cu prelevarea unei noi probe, care să fie analizată la Institutul Cantacuzino din Bucureşti, pentru a fi confirmată sau infirmată suspiciunea.

Citește și: INEDIT Confesiunile unui călugăr în timpul pandemiei: Mi-e frică de o viitoare ‘castă a talibanilor’ ortodocși!

Primele două cazuri de infectare cu tulpina sud-africană au fost identificate în România la început în luna martie. Este vorba de două persoane din București și Pitești. Primul caz este o persoană de sex feminin, din București, care provine dintr-un focar familial cu 3 cazuri de COVID-19, din care unul (cazul la care facem referire) a fost confirmat cu B.1.351. Al doilea caz este un bărbat de cetățenie turcă, având județ de infectare Argeș, asimptomatic, testat la cerere în vederea plecării în Turcia, fără istoric de călătorie, fără contact cu caz confirmat. Sursa nu poate fi precizată.

Citește și: CTP îl face PRAF pe Klaus Iohannis: 'Ești ridicol și jenant. E de-a dreptul grotesc!' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.