Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă un vaccin în Europa: Moderna a fost avizat de EMA

European Medicines Agency (EMA) recomandă autorizarea vaccinului împotriva Covid produs de Moderna în Uniunea Europeană, relatează Mediafax.

Citește și: Cum a lăsat Israelul lui Netanyahu lumea în urmă în cursa vaccinurilor: operațiune masivă 27/7 pe STADIOANE; dozele libere, folosite la tineri

EMA s-a reunit miercuri pentru a doua oară săptămâna aceasta, cu scopul de a lua o decizie cu privire la autorizarea vaccinului Moderna.

Autorizarea agenţiei are loc în contextul în care o lentoare a vaccinării este tot mai criticată în numeroase state membre ale Uniunii Euroene (UE), relatează News.ro.

Datele privind calitatea, siguranța și eficacitatea vaccinului au fost evaluate cu atenție, după care EMA a recomandat autorizarea vaccinului.

Citește și: DOLIU în muzică! A murit autorul piesei You'll Never Walk Alone: soţia sa, fiicele şi nepoţii sunt devastaţi

„Acest vaccin ne oferă un alt instrument pentru a depăși situația de urgență”, a declarat Emer Cooke, directorul executiv al EMA: „Este o dovadă a eforturilor și angajamentului tuturor celor implicați că avem această a doua recomandare de vaccin la un an de când pandemia a fost declarată de OMS”.

Un studiu clinic a arătat că vaccinul Moderna este eficient în prevenirea COVID-19 la persoanele cu vârsta de peste 18 ani.

Studiul a implicat în jur de 30.000 de persoane în total, din care jumătate a primit vaccinul, iar cealaltă jumătate vaccinul placebo, însă beneficiarii nu au știut dacă ce au primit. Vaccinul a demonstrat o eficacitate de 94,1% în studiu.


ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.