Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incendii devastatoare în SUA. Sute de locuinţe au fost distruse în statul american Colorado

romaniatv.net
incendii fum flacari siberia

Sute de locuinţe au fost distruse joi în statul american Colorado (vest) de incendiile intensificate de vânturi violente şi de seceta fără precedent, potrivit autorităţilor, informează AFP, citat de agerpres.

''Circa 370 de locuinţe din sub-diviziunea Sagamore au fost distruse. Este posibil ca 210 locuinţe să fi fost distruse în oraşul vechi Superior'', a declarat şeriful comitatului Boulder, Joe Pelle, cu prilejul unei conferinţe de presă.

Oraşul Boulder, cu o populaţie de 100.000 de locuitori, se află la circa 50 de kilometri de Denver, capitala statului Colorado.

Acest stat se confruntă cu o secetă fără precedent, care a contribuit în mare măsură la propagarea flăcărilor. În comitatul Boulder, hoteluri, centre comerciale şi peste 650 de hectare de vegetaţie s-au transformat în scrum.

Rafale de vânt cu viteze de peste 160 de kilometri la oră au fost înregistrate pe alocuri, complicând eforturile pompierilor.

''Aş vrea să subliniez amploarea şi intensitatea acestui incendiu şi prezenţa sa într-o zonă atât de dens populată, încât nu am fi surprinşi dacă vor exista răniţi sau decese'', a avertizat şeriful Joe Pelle.

Potrivit publicaţiei Colorado Sun, mai multe persoane au primit îngrijiri medicale pentru arsuri, iar cel puţin şase dintre aceştia au fost spitalizaţi.

Mii de rezidenţi au primit ordin de evacuare, cei mai mulţi în Louisville, un oraş cu 20.000 de locuitori.

''Evacuaţi Louisville, altfel vă veţi pune viaţa în pericol'', au insista serviciile meteorologice.

''Vânturile puternice propagă rapid flăcările şi toate cursele aeriene au fost consemnate la sol'', a scris pe Twitter Jared Polis, guvernatorul statului Colorado.

Un alt oraş vizat de un ordin integral de evacuare, Superior, cu 13.000 de locuitori, era acoperit joi de un nor de fum cenuşiu, potrivit imaginilor publicate pe reţelele de socializare.

La fel ca mare parte din Vestul Statelor Unite, Colorado, un stat cunoscut pentru regiunile sale aride, se confruntă de mai mulţi ani cu o secetă fără precedent.

În contextul încălzirii climatice, intensitatea şi frecvenţa episoadelor de secetă şi de caniculă riscă să se intensifice, creând condiţiile ideale pentru incendii de pădure sau de vegetaţie. În ultimii ani, Vestul Statelor Unite s-a confruntat cu incendii fără precedent, în special în California şi în Oregon.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.