Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incendiu de pădure în La Palma - Sute de persoane au fost evacuate

incendiu

Un incendiu de pădure în insula spaniolă La Palma a forţat evacuarea a cel puţin 500 de persoane, au declarat sâmbătă autorităţile, în prima criză naturală pe insulă produsă de la o erupţie vulcanică din 2021, transmite Reuters, potrivit news.ro.

Incendiul a izbucnit la primele ore ale dimineţii de sâmbătă, în El Pinar de Puntagorda, o zonă împădurită din nordul insulei din Canare, în timp ce multe oraşe europene se pregătesc pentru căldură extremă în săptămâna viitoare.

Cel puţin 11 case au fost distruse pe măsură ce incendiul a avansat, a declarat sâmbătă Fernando Clavijo, preşedintele Insulelor Canare.

”Numărul de persoane care trebuie evacuate ar putea ajunge la 1.000. Depinde dacă putem controla aceste vânturi puternice”, a declarat Clavijo reporterilor din La Palma.

Aproximativ 140 de hectare (346 de acri) de teren au fost distruse de incendiu, a adăugat el.

Patru elicoptere şi patru unităţi de pompieri de la sol se luptau pentru a controla incendiul pe insulă, care face parte dintr-un arhipelag spaniol în largul coastei Africii de Vest.

Autorităţile de pe insulă căutau ajutor de la alte insule din arhipelag, precum Gomera şi Tenerife.

În septembrie 2021, peste 2.000 de clădiri au fost distruse şi câteva mii de oameni au fost forţaţi să-şi părăsească casele când lava a început să se reverse din vulcanul Cumbre Vieja. Erupţia a continuat timp de trei luni şi cenuşa din lavă a acoperit zona înconjurătoare cu o pătură de funingine, din praf negru şi gros.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.