Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incendiu PUTERNIC la Râmnicu Sărat. Un nor de fum a cuprins orașul. Ar fi fost provocat INTENȚIONAT

incendiu

Peste 20 de pompieri cu patru autospeciale intervin pentru stingerea unui incendiu de proporţii care a cuprins o platformă pe care era depozitat un volum de 2.000 de metri cubi de frunze uscate adunate de pe străzile oraşului Râmnicu Sărat. Din cauza incendiului, oraşul a fost inundat de fum, iar pompierii spun că misiunea este dificilă şi ar putea dura toată ziua de marţi, informează News.ro.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău, sublocotentul George Creţu, incendiul a fost anunţat, în noaptea de luni spre marţi, la o platformă pe care era depozitată o cantitate mare de frunze uscate adunate de pe străzile municipiului Râmnicu Sărat.

Citește și: Viorica Dăncilă a terminat evaluarea miniștrilor: Se va ține cont și de susținerea politică a fiecărui ministru. Nu pot da nume

Pompierii se chinuie de mai bine de 12 ore să stingă incendiul şi cel mai probabil misiunea se va întinde pe tot parcursul zilei. Flăcările au cuprins o platformă pe care erau depozitate toate resturile vegetale adunate de firma care se ocupă de curăţenia în Râmnicu Sărat, fiind vorba de 2.000 de metri cubi de frunze uscate şi crengi.

Peste 20 de pompieri cu patru autospeciale intervin pentru lichidarea incendiului.

"La faţa locului intervin peste 20 de pompieri. În momentul sosirii lor, incendiul se manifesta la un volum de circa 2.000 de metri cubi resturi vegetale, cu degajare mare de fum. În continuare s-au luat măsuri de stingere a incendiului. Misiunea este dificilă si de lungă durată, din cauza degajării mari de fum şi a cantităţii mari de materiale combustibile. Cauza incendiului va fi stabilită la finalul intervenţiei", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Buzău, sublocotenentul George Creţu.

Citește și:  Viorica Dăncilă a răspuns la scrisoarea lui Timmermans: 'Mâine vor pleca către Bruxelles și vom avea o discuție cu dumnealui'

Odată ce pompierii sting focarele de incendiu, altele apar, iar fumul rezultat este gros şi a inundat tot oraşul. Platforma este situată lângă fosta unitate militară din Râmnic, departe de stradă şi de locuinţe, astfel că nu există risc de propagare a incendiului.

Primarul Sorin Cârjan spune că focul ar fi fost pus intenţionat şi că există imagini video, fiind desfăşurate cercetări pentru prinderea autorilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.