Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ÎNCEP EMOŢIILE pentru fostul ministru Sandu în dosarul Microsoft III - Ce martor cheie va fi audiat de instanţă

microsoft

Un complet de trei judecători de la instanţa supremă începe, de marţi, audierile în dosarul Microsoft III, ce în care fostul ministru Gabriel Sandu este judecat pentru fapte de corupţie şi spălare de bani alături de oamenii de afaceri Claudiu Florică şi Dinu Pescariu, legat de contractele cu statul privind licenţe software.

Astfel instanţ a dispus începerea audierilor după ce a respins o cerere a celor judecaţi prin care solicitau anularea tuturor actelor făcute până în prezent în dosar şi reluarea lui de zero, invocând efectele deciziei CCR care a stabilit neconstituționalitatea completurilor de trei magistraţi de la instanţa supremă.

Citeşte şi: ALERTĂ Judecătorii ICCJ, cu doi la unu, stabilesc continuarea judecății dosarului Microsoft III - Cer DNA aducerea martorului acoperit

După respingere judecătorii au stabilit începerea audierilor de martori ai acuzării, astfel că au fost citaţi pentru marţi cinci martori dintre care unul va da declaraţie prin video-conferinţă fiind unul dintre cei cu identitate protejată în acest dosar.

"Cu majoritate, Respinge cererea formulată de inculpaţii Tatomir Călin, Pescariu Dinu Mihail, Florică Claudiu Ionuţ şi Sandu Gabriel de trimitere a cauzei pentru repartizare aleatorie unui complet specializat. Amână cauza la data de 19 noiembrie 2019, ora 9,00, Sala Secţii Unite.

âSe vor cita martorii Tănase Cristian, Popescu Manuela Anca, precum şi martorii Eftene Sorin Cristian şi Pletea Florin, pentru termenul acordat, la adresele menţionate în rechizitoriu. Se va emite adresă către Ministerului Public Direcţia Naţională Anticorupţie pentru a asigura prezenţa la termenul acordat a martorei Ivan Mioara - martor cu identitate protejată.

Cu opinie separată, în sensul trimiterii cauzei pentru repartizare aleatorie unui complet specializat conform art.29 din Legea nr.78/2000, modificat prin Legea nr.161/2003, în conformitate cu Decizia nr.417 din 3 iulie 2019 a Curţii Constituţionale a României.", a stabilit la ultimul termen de judecată instanţa supremă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.