Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Începe vaccinarea anti-COVID-19 în 49 de centre rezidenţiale din Cluj

vaccinare

Prefectul de Cluj, Mircea Abrudean, a anunţat, joi, că în judeţ începe a doua etapă de vaccinare împotriva COVID-19, în 49 de centre rezidenţiale, precum şi în 30 de locaţii organizate să funcţioneze ca centre de vaccinare.

"Începând de mâine, 15.01.2021, conform cerinţelor privind activităţile de vaccinare specifice etapei a II-a, stabilite de Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, în judeţul Cluj vor fi vaccinate persoanele din centrele medico-sociale şi rezidenţiale. În judeţul Cluj sunt un număr de 49 centre rezidenţiale, iar numărul persoanelor care ar urma să fie vaccinate în perioada următoare este de aproximativ 2.000 persoane, incluzând şi personalul care asigură asistenţa. Prin Hotărârea nr. 3 din 14.01.2021, CJSU Cluj a aprobat astăzi lista cu centrele care vor funcţiona în etapa a II-a. Există 30 de locaţii care vor fi organizate să funcţioneze ca centre de vaccinare", se arată într-un comunicat al prefectului Mircea Abrudean.

Citește și: Florin Cîțu EVITĂ să comenteze DESFIINȚAREA SIIJ: Pentru noi, prioritar e să scăpăm de MCV

Dintre cele 30 de centre de vaccinare, 13 sunt în municipiul Cluj-Napoca, trei în municipiul Turda, 1 în municipiul Câmpia Turzii, 1 în municipiul Gherla, 2 în municipiul Dej, 1 în oraşul Huedin, 1 în localitatea Călăţele, 1 în localitatea Apahida, 1 în localitatea Chinteni, 1 în localitatea Gilău, 1 în localitatea Băişoara, 1 în localitatea Aghireşu, 1 în localitatea Floreşti, 1 în localitatea Baciu şi 1 în localitatea Mociu.

"În primă fază, centrele care vor fi deschise începând de luni sunt în număr de 10 (6 centre comunitare noi şi 4 centre medicale care au funcţionat şi în etapa I). (...) Celelalte centre de vaccinare urmează să fie deschise ulterior şi etapizat, în funcţie de fluxul de persoane care doresc să se vaccineze şi de gradul de aprovizionare cu dozele de vaccin necesare", se mai arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.