Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încetarea focului în Gaza, 'o chestiune de viață și de moarte pentru milioane de oameni'. Avertismentul lansat de un înalt oficial ONU

gaza

Încetarea urgentă a focului în Gaza este „o chestiune de viață și de moarte pentru milioane de oameni", afirmă un înalt oficial ONU.

Avertismentul a venit de la Phillipe Lazzarini, șeful agenției ONU pentru refugiații palestinieni, și a fost făcut după ce depozitele agenției au fost jefuite.

El a declarat că o nouă prăbușire a ordinii civile „va face extrem de dificilă, dacă nu chiar imposibilă, continuarea activității celei mai mari agenții ONU din Gaza", potrivit Sky News, scrie Mediafax.

Lazzarini a prezentat un raport în fața Consiliului de Securitate și a descris o imagine dezastruoasă a situației umanitare din Gaza.

El a spus că „cele câteva convoaie" care au intrat în Gaza prin punctul de trecere Rafah din Egipt în ultimele zile „nu reprezintă nimic în comparație cu nevoile a peste 2 milioane de persoane blocate în Gaza".

Sistemul în vigoare pentru ajutoarele din Gaza este sortit eșecului „dacă nu există voință politică pentru a face ca fluxul de provizii să fie semnificativ și să corespundă nevoilor umanitare fără precedent", a precizat Lazzarini.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.