Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incidență RECORD la mia de locuitori într-o comună din județul Constanța: depășește cifra 6; măsuri de urgență luate de autorități

Inquam Photos / Octav Ganea
oameni masca

Comuna Fântânele din judeţul Constanţa a înregistrat o incidenţă de 6,01 la mia de locuitori în ultimele 14 zile, iar autorităţile au precizat că nu iau în calcul carantinarea acestei localităţi, având în vedere că cele mai multe cazuri provin dintr-un focar, persoanele respective fiind izolate, iar contacţii acestora, carantinaţi.

Citește și: România se apropie de scenariul catastrofal al Italiei! Pacienții la ATI sunt deja selectați: 'În curând şi capacitatea UPU va fi depăşită'

"Incidenţa este de 6,01. Au fost înregistrate, în ultimele 14 zile, zece cazuri la o populaţie de 1.664 locuitori. Momentan, nu s-a discutat despre carantinarea localităţii Fântânele, pentru că, din totalul cazurilor, opt provin dintr-un focar. Persoanele au fost izolate şi contacţii acestora, carantinaţi”, au transmis reprezentanţii Prefecturii Constanţa.

Citește și: Caz șocant! Interlopii își fac de cap: au intrat peste un bărbat în casă și au tras cu pistolul pentru a-l șantaja: au cerut 100.000 de euro

„Astăzi, 20 octombrie a.c., prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian Coșa, a convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în sistem electronic, pentru votarea hotărârii nr. 44 a CJSU Constanța. Aceasta prevede, printre altele, constatarea încadrării localității Eforie în rata de incidență cuprinsă între 1.5/1.000 locuitori și 3/1.000 locuitori și modificarea scenariilor de funcționare în 8 unități de învățământ din județul Constanța.

Astfel, în urma depășirii ratei incidenției cumulate a cazurilor COVID-19, în ultimele 14 zile, de 1.5/1.000 de locuitori, s-a aprobat ca Primăria Orașului Eforie să întreprindă demersuri pentru respectarea pe teritoriul localității a măsurilor pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2, conform hotărârii nr. 41 a CJSU Constanța, Art.4.1 și Art.4.3. Măsurile prevăzute în anexele hotărârii (purtarea măștii în spații aglomerate, restaurante și cafenele cu activitate redusă la 30% din capacitate șamd.) sunt valabile pentru următoarele 14 zile, urmând a fi reevaluate.

Tot în ultima ședință a CJSU a fost votat, în unanimitate, ca populația din localitățile unde incidența cazurilor este de peste 1.5/1.000 locuitori să fie avertizate cu privire la acest aspect, de către ISU „Dobrogea” Constanța, în sistem RO-ALERT.

În ceea ce privește modificarea de scenarii în sistemul de învățământ, 2 unități de învățământ vor trece din scenariul 2, în scenariul 3: Grădinița cu Program Prelungit „ Piticot” Constanța, până pe 3 noiembrie, în urma confirmării a trei angajați și Colegiul Comercial „Carol I” Constanța (pentru o clasă a XII-a), până pe 4 noiembrie, în urma confirmării unui elev.

De asemenea, 6 unități de învățământ trec din scenariul 3, în scenariul 2. Cinci dintre acestea, ca urmare a finalizării perioadei în care a fost aprobat prin CJSU scenariul 3: Școala Gimnazială nr. 11 „Dr. Constantin Angelescu” Constanța (o clasă a IV-a și o clasă a VIII-a), Școala Gimnazială nr. 23 „Constantin Brâncoveanu” Constanța (o clasă a II-a și o clasă a VIII-a), Școala Gimnazială „Petre Ispirescu” Constanța (o clasă I), Școala Gimnazială Spectrum Constanța (o clasă a V-a) și Școala Postliceală „Hipocrate” Constanța.

Școala Gimnazială „Adrian Ghencea” Săcele trece din scenariul 3, în scenariul 2, ca urmare a scăderii ratei incidenței cumulate sub pragul de 3/1.000 locuitori în localitatea Săcele”, se arată în comunicatul Prefecturii Constanța.

Citește și: Bărbat inconștient: infectat cu Sars-Cov-2, un bărbat a umblat prin trei orașe pentru a obține hârtia doveditoare de la spital .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.