Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încrederea americanilor în economie a crescut la cel mai ridicat nivel de după luna noiembrie a anului 2000

www.promtmedia.ro
sondaj

Încrederea americanilor în economia Statelor Unite a crescut în februarie, prima lună în care au beneficiat de reducerile de taxe adoptate de administraţia Trump, la cel mai ridicat nivel de după luna noiembrie a anului 2000 şi, în mod evident, scăderile recente de pe Wall Street nu le-au afectat optimismul, relatează MarketWatch, scrie news.ro.

Indicele referitor la încredere calculat de Conference Board a urcat în această lună la 130,8, de la un nivel revizuit la 124,3 în ianuarie. Analiştii intervievaţi de MarketWatch anticipaseră că indicele va atinge nivelul de 127.3.

Este pentru prima oară când indicele a depăşit nivelul 130 de la preşedinţia lui Bill Clinton.

Americanii s-au arătat mai optimişti atât în privinţa situaţiei economice actuale cât şi a perspectivelor avute peste şase luni.

Indicele referitor la situaţia actuală a urcat de la 154,7 la nivelul de 162,4, cel mai ridicat nivel atins după anul 2001. Indicele privind condiţiile economice viitoare a avansat de la 104 la 109,7, aproape de un maxim post-recesiune.

Economia a avut un început de an lent, dar, la fel ca în anii anteriori, creşterea pare să îşi revină în primăvară. Reducerile recente de taxe şi creşterea puternică a cheltuielilor federale vor da economiei o nouă doză de adrenalină pe parcursul anului.

”Pe ansamblu, consumatorii rămân încrezători că economia va continua să se dezvolte cu un ritm puternic, pe parcursul lunilor viitoare”, a spus Lynn Franco, director pentru indicatori economici la Conference Board.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.